top of page

Concertverslag: miXmass in De Singel, Antwerpen


miXmass, 5 januari 2019, De Singel Antwerpen

Dit was de tweede jaargang van miXmass, een feest van verbinding tussen oud en nieuw.

Openen deden ze met Boutique in de grote theaterstudio, waarbij B.O.X., een creatief deel van de Singel enkele gasten liet komen. Dit jaar waren dat o.a., The Colorist, Felix Machtelinckx, Tsar B en Brihang, de rapper uit Knokke. En soms kwamen er zangers op onverwachte plaatsen te voorschijn.

Verder waren we getuigen van de Canadees Richard Reed Perry, lid van Arcade Fire, en de Ijslander Pétur Ben op het grote podium. Beide heren werden bijgestaan door leden van B.O.X.

In NOX, de muziekstudio, zagen we in intiemere sfeer optredens van Nathan Wouters en Hannes d’Hoine, een combinatie van contrabass en electronics, And They Spoke In Anthems, de band rond de melancholische Arne Leurentop, en als slotstuk Pitou, die Nederlandse, die zich liet bij staan door Nathan Wouters en Tom Pintens. Pitou zong eerder in de grote zaal al bij de voorstelling van de kortfilm The Girl, waarbij B.O.X. de compositie van Tom Pintens live bracht.

Op het VOX-podium in de hoek van de grote studio was er nog een Ijslander, Högni, opgegroeid in de rand van Brussel tot zijn ouders terug naar IJsland verhuisden toen hij 15 was. Verder nog Hanna Benn, de Amerikaanse die zang en electronics mixt en onder andere al samenwerkte met de legendarische producer Boots. Ze kreeg echter net voor haar set een bericht dat haar tante overleden was. En het was al ver na middernacht toen de afsluiter van de avond het podium kon betreden. Lyenn, de Belg die we kennen als lid van Dans Dans en bassist van Mark Lanegan. Hij verrastte ons met licht herwerkte versies van gekende nummers als “Vaguely Lit”, “Under Your Skirt” en “Seed and Semen”, maar bracht vooral enkele nieuwe nummers waarbij hij vooral de basgitaar hanteerde. Geen twee optredens van Lyenn zijn dezelfde wordt vaak gezegd, en dus liet hij zich deze avond bijstaan door een toetsenist, Eric Bribosia, en een drummer, Steven Cassiers.

Foto's en verslag: Sven Togni

bottom of page