• Pieter B.

Fotoverslag Yevgueni, Staf Versluys Bredene


Yevgueni, Tijd is Alles, Vrijdag 05/10/2018. Staf Versluyscentrum Bredene Niet de eerste maal dat we deze heren aan het werk mogen zien. We maken er zelfs een gewoonte van om deze band toch minstens éénmaal per jaar live te beluisteren. Beluisteren is bij deze heren misschien wel het juiste woord. Want tijdens een concert van Yevgueni luister je toch vooral naar de sterke teksten. Teksten die de ene keer zeer intiem, de andere keer zeer dansbaar en meezingbaar worden gebracht.

Een speciale avond was het zeker voor de lead zanger, Klaas Delrue. Eerder deze week werd hij voor de tweede maal vader en dat zou na het concert zeker nog tot in de late uurtjes gevierd worden. In primeur gaf hij ons ook de naam van zijn kersverse dochter mee (Ella) en op het einde van het concert kregen we na de bisnummers nog een extra "stripped down" versie van Wat nu belangrijk is.

Tijdens het concert horen we zoals verwacht een leuke mix tussen intieme nummers en de gekende meezingers zoals Als ze lacht.

Heel wat nummers van hun laatste cd, Tijd is alles. Zo horen we ondermeer Adem, Hou het vast, Nooit naar nergens, Wie zal ons leiden, Het huis waar wij woonden, maar ook het oh zo mooie Waar jij niet bent. Hun laatste cd gaat trouwens over het lange wachten van ouders op hun nieuwe spruit, maar ook over het wachten van een band op een nieuwe plaat.

Muzikaal zat alles zeker goed en je zou niet zeggen dat dit nog maar het tweede concert van hun nieuwe theatertour was. De bindteksten zijn misschien nog niet allemaal mooi op elkaar afgestemd, maar qua zang en instrumenten zagen we een zeer goede set.

Onze reporter/fotograaf genoot werkelijk van dit concert en kwam dan ook met enkele mooie beelden terug thuis.

Zoals gezegd is dit nog maar het tweede concert uit hun nieuwe tour, dus mocht je ze nog niet gezien hebben, bij deze een serieuze oproep om nog een ticketje te bemachtigen!

Foto's en verslag: Pieter Bouckhout

#Yevgueni #StafVersluys