top of page

Concertverslag: Black Mirrors, AB (Club)


27 oktober 2018, Ancienne Belgique (Brussel)

De AB Club staat voor mij voor optredens van veelal jonge wolven die voluit gaan, een broeierige sfeer weten te creëren op het podium en hun fans meezuigen in hun enthousiasme (Brutus, Marmozets, The Delta Saints,...). En vanzelfsprekend steeds een goede sound! Echter ook voor een stel posers die klakkeloos kopiëren (Greta Van Fleet). No worries, onze eigen Black Mirrors behoren tot die eerste categorie.

Met hun debuut op zak hadden de Belgen rond de charismatische frontvrouw Marcella Di Troia maar één doel: het dak eraf blazen en de fans een onvergetelijke avond bieden. En dat is méér dan gelukt, ook al lijkt het niet evident beweging in het typisch terughoudend Belgisch concertpubliek te krijgen. De songs op Look Into The Black Mirror (uitgebracht op 31 augustus via Napalm Records) zijn stuk voor stuk geschikt om live te spelen, en dus werden ze ook allemaal gebracht....waarom moeilijk maken als het gemakkelijk ook kan? De interesse voor de 'Native American' cultuur wordt ook deze avond meteen duidelijk: de microfoon standaard is getooid in veren, Di Troia heeft haar typische 'warpaint' onder de ogen en de band opent met een sjamaans aandoende chant....héél sfeervol en pakkend. En dan knalt Shoes For Booze uit de speakers en weten we dat we verder stevig gaan rocken. Schitterende opener trouwens en de stem van Marcella zit er meteen boenk op. Loïc Videtta (bass) en Paul Moreau (drums) stuwen Funky Queen de juiste richting uit en Pierre Lateur grooved en soleert lekker op het aansluitende The Mess. De spelvreugde druipt er van bij de start zo af. Di Troia draait, keert, glijdt, sluipt en raast over het podium en zoekt steeds de interactie met zowel haar bandleden als het publiek. Inner Reality is muzikaal ook live één van de hoogtepunten van het nieuwe album, naast Moonstone een erg sfeervol psychedelisch nummer waarbij de stem meer laidback is, bij momenten zelfs teder. Tussen enkele nummers door bedankt het viertal regelmatig hun fans, zowel in het Engels, Frans (vanzelfsprekend) alsook een mondje Nederlands....erg sympathiek wanneer je de taal niet machtig bent. De set blijft mooi balanceren tussen vette rockers en wat rustpunten. Bij deze laatste hoort ook de 'hidden track' Front Row, een voor de Brusselaars speciaal nummer met een diepere betekenis, ingetogen gebracht door enkel Pierre op gitaar en Marcella...bloedmooi! En dan een leuke verrassing: Lay My Burden Down wordt gefilmd voor de volgende videoclip. Het publiek wordt gevraagd uit zijn dak te gaan, maar omdat dit nog niet helemaal goed zit, wordt het nummer als afsluiter van de bisronde nog eens hernomen....en nu lukt het wel. Het sublieme Burning Warriors sluit de reguliere set krachtig af, terwijl het bezwerende Whispering Ghost de aanzet is voor enkele toegiften. Black Mirrors doet wat van een thuismatch verwacht wordt: scoren, en dat meermaals.

En jawel, ook Günther Kimmich knalde door de speakers. Ondertussen weten wij 'who the fuck' hij nu eigenlijk is. Jullie?

Tourdata! Je moet er wel onze landsgrenzen voor over, maar een trip is zeker de moeite waard.

Setlist Intro Shoes For Booze Funky Queen

The Mess Inner Reality

Cold Midnight Drum

Mind Shape

Moonstone

Front Row

Canard Vengeur Masqué

Günther Kimmich

Lay My Burden Down

Till The Land Wind Blows

Burning Warriors (bis) Whispering Ghost Kick Out The Jams Lay My Burden Down

Photo album Credits: Brothers In Raw / Trees Rommelaere

#concertreview #concertverslag #concerttip #liveshow #liveconcert #concert #anciennebelgique #brussels #brussel #ABBrussel #blackmirrors #albumreleaseshow

bottom of page