• Bertus Elings

Sounds | Wound Collector, Execution in Chaos


In deathmetal - maar eigenlijk in metal in het algemeen - is de instrumentale hoofdrol eigenlijk altijd weggelegd voor gitaar, drums en bas. Heel af en toe kom je wel 's andere instrumenten tegen, maar een saxofoon is, in ieder geval voor mij, nieuw. Geweldig om te horen. Vandaar ook dat ik direct liefhebber ben van het Belgische Wound Collector, rondom zanger/saxofonist Peter Verdonck.


Afgelopen maart heeft Wound Collector zijn tweede full length album met de wereld gedeeld, genaamd Depravity. Het is de opvolger van debuut Eternal Bloodcult. Van het laatste album is nu het nummer Execution in Chaos als single uitgebracht. "Het gaat over de nachtelijke executie van de laatste Russische tsaar en zijn gezin. Die executie vond plaats in oude, stoffige kelder en was zeer slecht gecoördineerd, mede door het overmatige drankverbruik van de schutters," aldus Peter.


Check de muziek van deze mannen, want die is echt speciaal. Check ook het gave interview dat zanger Peter in september had met onze John.Luister ook: Depravity op Spotify

Website

Facebook#music #muziek #sounds #newmusic #newsong #newvideo #bertuselings #woundcollecor #executioninchaos #depravity