top of page

Sounds | Trivium, In The Court Of The Dragon


Hmmmm... ik ben een beetje verdeeld over deze nieuwe van Trivium. Ik heb deze band pas leren kennen in de tijd van Silence In The Snow, dus de stijl van dit nummer is voor mij compleet anders. Er zijn stukken die ik echt geweldig vind, maar (en dit komt van een Dragonforce fan) over het algemeen is dit net wat te snel en intens voor mij. Er zijn precies geen momenten om even op adem te komen. Mijn vriend is aan de andere kant wel helemaal in zijn nopjes, volgens hem is dit echt OG Trivium. Ik ben dan maar wat research gaan doen en ik kan wel zien wat hij bedoeld, In The Court Of The Dragon heeft inderdaad iets weg van 2006-Trivium. Al vind ik deze nieuwste toch nog net iets heviger en is het beide niet echt helemaal mijn ding. Eerst moet je trouwens ook nog doorheen een intro die bijna twee en halve minuut duurt, maar de music video en de vocals vind ik wel absoluut bangelijk.


Ter info

Trivium is an American heavy metal band from Orlando, Florida, formed in 1999. The band comprises vocalist and guitarist Matt Heafy, guitarist Corey Beaulieu, bassist Paolo Gregoletto, and drummer Alex Bent.


The band's debut album Ember to Inferno was their only album released through Lifeforce Records in 2003. After getting signed to Roadrunner Records in 2004, the band has released eight studio albums and over twenty singles. Their ninth studio album, What the Dead Men Say, was released on April 24, 2020. The band has sold over one million albums worldwide and was nominated for a Grammy for the song "Betrayer" at the 61st Annual Grammy Awards in 2019 for Best Metal Performance.Comentários


bottom of page