top of page

Sounds | Triagone, Ad Mortem Sem Papyrvs


Verbaasde de nieuwe Belgische deathmetalband Triagone ons enige tijd terug al met hun eerste single Novvs Ordo Seclorvm, afgelopen week flikten ze het weer. Met Ad Mortem Sem Papyrvs heeft dit bandje een tweede single de wereld in geslingerd die heerlijk in het gehoor ligt en die de drang naar meer alleen maar groter maakt.


Oja, lezer/luisteraar: als je op de link klikt, hoef je niet - gelijk ik verschillende keren heb gedaan - terug te spoelen of anderszins jezelf af te vragen of je het begin hebt gemist. Dit is nou eenmaal de manier waarop Triagone het gewild heeft: gevoelsmatig start je middenin het nummer. Da's nou een maal zo. Artistieke vrijheid noemt met dat. Over smaak valt niet te twisten.


Triagone is de naam van een nieuwe technische deathmetalband uit Brussel, hoewel ze ook roots hebben in Brazilië, Italië en Frankrijk. Één van de kenmerken van dit clubje is dat de grunts voortkomen uit de strot van een dame, Lorena Moraes. Ze neemt het daarbij op tegen een meneer die met haar wedijvert om wie het hardst kan schreeuwen: Lou-Indigo Caspar, die ook nog 's de leadgitarist is. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Lucas Lembert die eveneens gitaar speelt, Leonard Ivanciu, die basst en Lorenzo Vissol die ramt op de trommels. Om het nóg internationaler te maken, zijn de lyrics in het oud Grieks/Latijn en in het modernere Latijn/Germaans. Kortom: als het feit dat het deathmetal is al niet genoeg reden was om de zang niet te kunnen verstaan, is de taal waarin dat gebeurt het wel.


Comments


bottom of page