top of page

Sounds | Triagone, Novvs Ordo Seclorvm


Natuurlijk moeten we nieuw talent altijd een podium bieden. En al helemaal als dat nieuwe talent uit België komt. En als dat talent dan ook nog eens zo talentvol is als het vijftal van Triagone, dan is het eigenlijk jammer dat ik dit stukje niet eerder heb geschreven.


Triagone is de naam van een nieuwe technische deathmetalband uit Brussel, hoewel ze ook roots hebben in Brazilië, Italië en Frankrijk. Één van de kenmerken van dit clubje is dat de grunts voortkomen uit de strot van een dame, Lorena Moraes. Ze neemt het daarbij op tegen een meneer die met haar wedijvert om wie het hardst kan schreeuwen: Lou-Indigo Caspar, die ook nog 's de leadgitarist is. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Lucas Lembert die eveneens gitaar speelt, Leonard Ivanciu, die basst en Lorenzo Vissol die ramt op de trommels. Om het nóg internationaler te maken, zijn de lyrics in het oud Grieks/Latijn en in het modernere Latijn/Germaans. Kortom: als het feit dat het deathmetal is al niet genoeg reden was om de zang niet te kunnen verstaan, is de taal waarin dat gebeurt het wel.


De eerste single van dit kwintet is genaamd Novvs Ordo Seclorvm. Het voorspelt veel goeds. Enerzijds werkt de brute, agressieve stem van Caspar erg goed met die van Moraes. Ze vullen elkaar goed aan en beslaan tezamen een aanzienlijk groter gebied dat ieder alleen. Daarnaast valt vooral het gitaarwerk van - eveneens - Caspar op. Gedurende twee breakdowns brengt hij zijn vingervlugheid ten gehore op een aangename manier.


Kortom: geef deze band even vijf minuutjes om zich voor te stellen en hou hen vervolgens met argusogen in de gaten.


facebook

instagram


Lees:

"We are beyond excited to finally release our first single 'Novvs Ordo Seclorvm'. This has been the first song we composed for our debut EP. As such it has all the renewed energy of a band that still has to show it all!


The song is relentless and fast, concluding in an intense 2 minutes of guitar leads building up tension until the last note. We bring dynamics to the song but without ever taking the foot out of the accelerator. If one likes melodic lead guitars but aggressive rhythms and pounding blast beats we hope he can only enjoy this track. 'Novvs Ordo Seclorvm' is also the only song of the EP sung in French!" - Lorenzo Vissol, drummer.
bottom of page