top of page

Sounds | The Chalkheads, Unknowned (Album)We leerden deze band kennen vorig jaar in juli. Onze fotograaf Peter Verstraeten was deze jonge band op een lokaal concert tegengekomen en was meteen weg van hun muziek.(link)

ondertussen hebben ze niet stil gezeten en brachten ze eind vorig jaar hun eigen EP uit.

Onze excuses dat deze release niet vroeger op onze radar gekomen is!


Hun EP bestaat uit 5 nummers, als je het mij vraagt mochten dat er gerust wat meer zijn.

Typerend voor hun muziek zijn de zanglijnen van Izaya en Jonas die mekaar perfect aanvullen/afwisselen. Dit overgoten met enkele gitaarsolo's, een aanstekelijke drum en verschillende tempowissels. Doet mij een beetje denken aan Fleetwood Mac of aan Portland. Van die laatste vond ik dat ze live niet genoeg eigen identiteit konden geven aan hun muziek, dat alles wat hetzelfde klonk. Op de één of andere manier heb ik dit veel minder bij The Chalkheads.

Waar Little Grumbler en Feels like Home nog rustig overkomen, kan dat absoluut niet gezegd worden van Foggy Hail. Waar dat nog op hetzelfde elan begint, komt daar al snel die tempowissel dat het nummer volledig laat losbarsten. Dit is ongetwijfeld voor mij het beste nummer, maar mijn voorliefde of zwak voor punk zal daar wel voor iets tussen zitten.

Hier hoor ik invloeden van bands als The Offspring of zelfs Sum 41, misschien jammer dat de vocals daar zo braaf blijven, misschien mag dat daar wat ruwer?

Foggy Hail doet mij vooral denken aan The Kids Aren't Allright van The Offspring, hoe meer ik ernaar luister, hoe meer beide nummers in mekaar overlvoeien.

Live moet dat nogal vonken geven, dat kan niet anders. Hopelijk kunnen we dat snel eens meemaken!

Rest ons nog twee nummers, I believed in you before en Goodbye. I believed in you before zal live sowieso voor meezingmomentje zorgen. Goodbye is dan weer de favoriet van onze/hun fotograaf (Peter Verstraeten). Met Goodbye lijken ze afscheid te nemen, maar laat ons hopen dat dat maar voor even is, want als ze zo voortdoen, is afscheid nemen nog lang niet aan de orde!


Releasedatum: 11 oktober 2019


website


Luister

Lees

The Chalkheads is een vijfkoppige band met leden uit 2200, 2270 en 2280. Ze spelen voornamelijk alternatieve rock en namen onlangs hun eerste EP op. Hun repertoire bestaat uit een combinatie van stevige eigen nummers alsook meezingbare covers wat leidt tot een avond gevuld van plezier voor zowel jong als oud!
#poppunk #newsong #nieuwliedje #sounds #nieuws #news #PieterB #supportyourlocals #TheChalkheadsbottom of page