top of page

Sounds | Swallow The Sun - Innocence Was Long ForgottenHard maar eerlijk: was ik niet compleet ondersteboven van hun laatste twee albums, ik zou dit nummer aan me laten voorbijgaan. Nochtans zitten heel wat elementen die de band kenmerken in het nummer verwerkt. Ik mis echter de emotioneel loodzware 'duisternis' én wat meer dynamiek in de zang. Ik heb Mikko al lang niet meer zo 'licht' en monotoon horen zingen. Gewoonlijk zoekt hij ook in de cleane parts de lagere regionen op en breekt hij dat met eens wat screams of grunts. Dit alles laat hij deze keer achterwege. Misschien moet ik er nog in komen. Eerste luisterbeurten konden me alvast niet overtuigen. Ook de video: die zit erg knap in elkaar, maar op één of andere wijze komt die bij mij te gestyled over en raakt het verhaal me totaal niet.


Ter Info


Swallow The Sun comments on the new single: “All the new Swallow The Sun music felt like an ice dagger through a sleeping heart. So we wanted to work with a powerful producer, Dan Lancaster, to push this dagger even deeper into this heart of ours.” 


More than two decades of despair, beauty, and heartache have not only shaped but fueled Finnish melancholy torchbearers, the chart-topping and two-time Finnish Grammy nominated Swallow The Sun. Formed in Jyväskylä in 2000, the quintet has enjoyed numerous fan-lauded music videos (10+ million YouTube views) and streaming dominance (50+ million Spotify plays), while also embarking on a four-continent, 900-show run over the course of their 20-year career. Their new music, however, is the group’s first step on the new path to the unknown.© Jussi Ratilainen

Comentários


bottom of page