top of page

Sounds | Spite, Caved InLorna Shore bewees vorig jaar (of is het twee jaar geleden?) met hun laatste EP dat deathcore helemaal niet dood is. En dat er een nieuwe generatie klaar staat om het genre nieuw leven in te blazen. Deathcore blijft een van de muziekstijlen waarin verandering altijd met argwaan wordt bekeken.


Spite begint furieus, en wat meteen opvalt is de 'oldschool Slipknot-vibe' die je krijgt. Ikzelf ben geen grote fan van de gemaskerde alliantie, maar in de goede oude jaren 90 kon ik hun eerste langspeler echt wel smaken. Een gevoel van herkenbaarheid. Het eerste rustpuntje in Caved in komt als zanger Darius na een minuut simpel weg ‘move’ zegt en dat dat dan een ultragroovy breakdown moment inluidt. Om daarna het gaspedaal weer in te duwen en je keel verder dicht te knijpen.


Spite was voor mij een onbekende band, maar dit nummer zorgt ervoor dat ze zeker op de radar blijven staan voor me. Trouwens, een band die risico's durft nemen in een genre, dat kunnen we toch alleen maar aanmoedigen?Lees

"Caved In" follows previously released single "Made To Please", which was the band's first release on their new label home, Rise Records. Speaking on today's release, guitarist Alex Tehrani shares: "This is truly the SPITE we were meant to be - it is the best/loudest that Darius has ever sounded, paired with music that resembles a new band".

(bron: KINDA)
Commentaires


bottom of page