top of page

Sounds | Slow Crush, BillowWat als twee recensenten zich tegelijk op een nummer smijten en elk niet willen afgeven? Ze zouden het kunnen uitvechten in een strijd van leven en dood? Maar dat is misschien niet zo realistisch. Toen Slow Crush hun nieuwe single Billow dropte ging ik op automatische piloot er van uit dat ik hier een stukje over zou schrijven. Maar toen bedacht ik me dat Andy dat waarschijnlijk ook wel wou doen.

Dus in plaats van het uit te vechten (Andy is sowieso sterker dus dat zou niet eerlijk zijn) zochten we naar een manier om dit met twee te kunnen aanpakken…


Situatieschets

Woensdagnamiddag en Andy is aan het sukkelen om zijn gsm uit z’n broekzak te krijgen (wat is dat toch met alsmaar grotere gsm’s en kleine broekzakken). Hij bladert door z’n contacten en enkele seconden later wacht hij tot ze opneemt.


Andy: Hallo? July?

July: Yes! Hey Andy!

Andy: Heb je het gezien? Slow Crush heeft een nieuw nummer gelanceerd!

July: Uiteraard heb ik dat al gezien! Ik heb het zelfs al gehoord ook! Billow was het é?

Andy: Ja, Billow heet het. Nee niet Below (de gesprekskwaliteit is niet goed, slechte verbinding).

July: Kieken! Dat zei ik ook!

Andy: Het paste niet in de flow van ‘Hush. De band wou een verhaal vertellen en dit nummer moest jammer genoeg dan sneuvelen.

July: Ik snap ergens wel dat het niet binnen de flow van ‘Hush’ past. Ook al heeft het wel terug dat dromerige, dit nummer klinkt toch net iets harder dan de andere nummers op het album.

Andy: Ja het komt wel even binnen. Het nummer gaat dan ook over je eigen weg vinden en de obstakels die je tegenkomt, groot of klein. En dat hoor je ook in het nummer vind ik. Zo de hardere alternatieve sound uit de jaren ‘90 hoor je en dat wordt dan afgewisseld met meer dromerige passages die we gewoon zijn van Slow Crush. Wat vind jij ervan?

July: Ja, de mix tussen het dreamy en het hardere is hier wel duidelijk hoorbaar. Maar als je eerst naar Blue luistert en daarna naar Billow, klopt het plaatje wel.

Andy : Inderdaad! Het gaat zo goed samen met Blue. Mooie kleur ook vind ik. Razend benieuwd met wat ze ons volgende keer gaan verbazen. Maar eerst moet ik ze nog gaan uitzwaaien want ze vertrekken voor twee maanden op grote tour in de USA.

July: Wij moeten helaas nog wat geduld hebben voor we ze terug live aan het werk kunnen zien. Het was wel fijn je terug gehoord te hebben!

Andy : Ook leuk jou even gesproken te hebben July. Nu wel even polsen als deze telefoonkosten kunnen ingediend worden bij Brothers In RAW. Het is tenslotte een telefoontje voor ‘het werk’. Fijne dag nog!

July: Haha, je kan altijd eens proberen. John zal ons graag zien komen. Tot de volgende Andy!Live

zaterdag 8 oktober 2022, Cactus Club, Brugge


Lees

Our new single “ Blue / Billow “ is live. Both songs were recorded during the recording session of our new album ‘Hush’. Billow didn’t make the cut because it didn’t fit the flow of the album as a whole anymore since we try to tell a story on an album. Every song has it’s spot and ‘Hush’ wouldn’t work for us in any other progression or order of songs.

Billow was supposed to be the song right after ‘Blue’ so it made sense to release them together as a single because they still work and fit side by side. It’s a song stark with contrast, uptempo but collapsing down ever few measures. It’s this exact contrast that helped to shape the lyrics to the song or visa versa. Finding your own path and the struggle through hardships of life however big or small they might be.

(bron: Facebook Slow Crush)


websitebottom of page