top of page

Sounds | Schizophrenia, Sea Of Sorrow


Zo'n twee jaar na hun debuut-ep Voices, waarmee de Belgische thrash/deathmetalband Schizophrenia zichzelf al flink op de kaart zette met hun combinatie van snelle en strakke deathmetal, thrash en zelfs groovy elementen, komt op 17 februari hun eerste echte full length album uit: Recollections Of The Isane. Gezien de instemming en het enthousiasme waarmee Voices werd ontvangen, ligt de lat hoog. En alles wijst erop dat ze zeker de verwachtingen gaan waarmaken.


In november al konden we genieten van de eerste sneak preview van het album toen de mannen hun eerste sinlge uitbrachten. Cranial Disintegration leverde ons - liefhebbers van old school thrash- en deathmetal - al warme gevoelens op. We werden immers bevestigd in het idee dat de weg die was ingeslagen met Voices zou worden doorgevoerd. Nu, met de release van Sea Of Sorrow is het geloof in de toekomst helemaal bevestigd.


De snelheid waarmee in dit nummer de instrumenten worden bespeeld, in combinatie met de strot van Ricky Mandozzi, bedekken ons met een warme deken die de vergelijking met de goden van Slayer meer dan waard is. Come to think of it: stel je voor dat Slayer binnenkort weer terug komt - want dat gaat natuurlijk gebeuren - en ze zouden besluiten om voor de Europese tak van de come-backtour Schizophrenia in het voorprogramma te zetten. Nou dát zou een gouden zet zijn.
Commentaires


bottom of page