top of page

Sounds | Schizophrenia, Cranial Disintegration


De Antwerpse thrashers van Schizophrenia lieten het op sociale media al uitschijnen, er zat iets aan te komen. Nu weten we wat precies: Recollections of the Insane, hun eerste volwaardige album. De bandnaam dekt nog steeds de lading. Aan hun stijl; die herinnert aan oude Sepultura, Slayer en Demolition Hammer aangevuld met (behoorlijk) wat invloeden uit death metal van begin jaren negentig, heeft het viertal geen grijntje veranderd. Waarom zouden ze ook? Het leverde hen over de hele wereld erkenning op. Voor de modernisten zal het misschien oubollig klinken, maar voor de liefhebber van no-nonsense death/thrash laat de lead single Cranial Disintegration vermoeden dat het nieuwe album opnieuw een stevig feest wordt. De band trekt de lijn van hun intussen te mijner huize grijsgedraaide Voices EP immers gewoon door. Meer nog, met het kersverse nummer komt de band nog geslepener en scherper uit de hoek. Dat belooft dus.

De Voices EP werd voor verdeling in de States opgepikt door Redefining Darkness Records en dat is vereerd om opnieuw (exclusieve) partner te zijn voor het album voor wat betreft de release in Noord-Amerika. Pre-orders zijn daar intussen mogelijk, maar wie in de Lage Landen resideert, bestelt uiteraard gewoon bij de band zelf. Dat kan via hun website. Recollections of the Insane is immers opnieuw een independent release, al werkt de band dus met een aantal labels samen voor de verdeling ervan. Het album zal negen nummers tellen en ziet het levenslicht op 17 februari 2022.

Cranial Disintigration kreeg meteen ook een video. Die is uitermate professioneel en modern opgenomen, maar kreeg een old school sausje mee. Zo lusten we ze hier wel en het maakt ons enkel enthousiaster over wat volgen zal. Het aftellen naar midden februari is bij deze begonnen!


pre-orders

facebookbottom of page