top of page

Sounds | Ronker - HIITHet is Ronkerdag vandaag! Een écht goede recensent zou creatief lyrisch kunnen schrijven over deze nieuwe brok lawijt van 'onze jongens'. Ik weet stilaan niet meer wat zeggen, behalve dan dat ik nog steeds een opstoot van jeugdisme en jeugdclubisme krijg wanneer ik hun muziek hoor. Alsof ik teruggecatapulteerd wordt naar de periode toen ik 13 was en muziek een héél erg belangrijke factor in mijn leven werd. Die onbezonnenheid, die kustmijnklotenattitude, dat laatmijmaarlekkerzotdoengevoel - met de maten natuurlijk - dàt hoor ik terug telkens ik een Ronkermomentje beleef.


FIAFTNSLABB verschijnt op 10 mei 2024 via Labelman.


Luister ook naar: Slow Murder


LIVE

(klik hier voor meer live dates)


Ter Info


Met HIIT graaft RONKER naar zijn diepste muzikale wortels. De track tast de grenzen af van wat er mogelijk is met standaard gestemde gitaren. Van 80’s thrash over naar noise, post metal en terug in drie minuten? Welkom in de wereld van RONKER.


Hoofdrolspeler en Vlaamse soaproyalty Mathias Vergels maakte de vergelijking met Gallows. "De band klinkt even primitief als scherp, alsof Rust In Peace gespeeld wordt door chimpansees."


Tekstueel harkt de track verwijten richting de consumptiemaatschappij bij elkaar. De vinger wordt naar de spiegel gewezen, iedereen deelt in de schuld. “Feast on the carcass of culture, you want it” leg alvast uw bavet klaar.© Nathan Dobbelaere


Comments


bottom of page