top of page

Sounds | Ronker - Slow MurderNet als Meltheads - maar helemaal anders - heeft Ronker maar twee minuten nodig om de essentie van een chaotische, loeiharde oplawaai over te brengen. Omschreven als speednoiseband laten de mannen het speedaspect hier helemaal achterwege. Het is natuurlijk onmogelijk hun muziek zomaar in een schuifje te proppen, getuige welke invloeden er in deze korte tijd alleen al aan bod komen. Schijteheavy, chaotisch (nogmaals), hondsbrutaal, ... dat komt er allemaal in mij op bij het beluisteren van Slow Murder.

Lekkere video trouwens!


FIAFTNSLABB verschijnt op 10 mei 2024 via Labelman.


LIVE

(klik hier voor meer live dates)


Ter Info


Hoewel Ronker zich graag profileert als plezierige rakkers met een groot hart vol liefde, staan ze niet echt bekend als de vrolijkste leerling van de klas. “Life is easy, it murders slow” wordt er gespuugd terwijl de band zowat elk sub-genre in zware-gitaar-muziek aan elkaar bricoleert. ‘Slow Murder’ is het startschot van een nieuwe campagne voor Ronker waarin debuutplaat ‘Fear is a Funny Thing Now Smile Like a Big Boy’ of in het kort FIAFTNSLABB de hoofdrol speelt.


De plaat verschijnt op 10 mei via Labelman en houdt het midden tussen pompen en verzuipen. Waar Ronker's kwaadheid voorgaand nog intern was, is deze nu een stuk extraverter en meer uitgesproken. Zelfhaat heeft plaats gemaakt voor angst om op te groeien. Doorheen de plaat buigt de band het narratief dan ook om en hekelen ze de nood aan ratracen en conformisme in beigetinten. 


‘Slow Murder’ is dan ook de ideale voorproever van de plaat: een splinterbom aan dissonante agressie aangevuurd door een flinke plak zelf-acceptatie.© Nathan Dobbelaere


Commentaires


bottom of page