top of page

Sounds | Meltheads - No One Is Innocent



Nog maar eens een song van de nieuwe schijf die er op 9 februari aankomt. Deze keer een knipoog naar de vroege punkdagen: twee minuten rammelen en kletsen, meer hoeft dat niet te zijn om een punt te maken. Jaja, de Meltheads hebben hèt, no fuckin' doubt.


Decent Sex verschijnt op 9 februari 2024 via Mayway Records. Luister ook naar: Night Gym Theodore White Lies


LIVE check data en zalen via Meltheads


Lees


De volgende voltreffer in ons Meltheads-bommentapijt heet ‘No One Is Innocent’, een knetterende, hitsige psychpunkparel, die halverwege even inhoudt voor die insane bass break (Tim Pensaert for president!) en dan openbarst in een wellustig gitaarorgie, zoals alleen Meltheads dat kan. 

Frontman Sietse Willems over ‘No One Is Innocent’: “Het nummer gaat over de buurt waar ik ben opgegroeid. Ik hou van die plek, het is er divers, het is er warm, maar ook valsig en onevenwichtig. Het nummer gaat over deze sociaal-economische ongelijkheid en hoe wij als samenleving dit corrupte systeem in stand blijven houden. Daarom is no one innocent, niemand onschuldig.”

Nu al op de radar van grote namen als Clash (UK), DIY (UK), Visions (D) en KEXP (US), zal heel binnenkort de rest van de wereld kennismaken met ‘The Next Big Thing In Post Punk’, België's antwoord op IDLES, Shame of Amyl and the Sniffers.

Debuutalbum ‘Decent Sex’ (productie: Bert Vliegen) komt uit op 9 februari, gevolgd door releaseshows in België, Nederland en Parijs. Op 17 januari trapt Meltheads het jaar af op ESNS, de jaarlijkse muziekhoogmis in Groningen, waar dàt deel van de wereld dat nog in zalige onwetendheid verkeert kennis zal maken met de brute natuurkracht van Meltheads.



bottom of page