top of page

Sounds | Meltheads - Theodore


Ik ben niet zo vertrouwd met deze jonge Belgische band, dus vergeef me wanneer ik onzin verkoop. Theodore klinkt in mijn oren als Adam & The Ants on peyote! Een song die een pompend ritme aanhoudt waarop je initieel wil dansen, dan gewoon rondspringen om uiteindelijk als een bezetende tekeer te gaan en alles om je heen te vernietigen. Het barst inderdaad nogal fel los. De video matcht bovendien het geschifte en de razernij van de song. Héél knap gedaan.


Luister ook naar: I Want It All


Live klik hier voor de komende live shows


Lees


Maak kennis met "Theodore", de pasgeboren big mouth van Meltheads, barstend van attitude en klaar de boel op stelten te zetten.

Een kopstoot, een dreun,… Battles, Shame, Gilla Band, The Fall, The Birthday Party of vroege Nick Cave … ‘Theodore’ is misschien de meest indrukwekkende, meest internationaal klinkende, single op Mayway Records dit jaar. De geweldige video is van de hand van Ante Pask (winnaar beste kortfilm op Tribeca Film Festival ’21), met acteur Jan Bijvoet in een prominente hoofdrol. Na Rock Herk blokletterde HUMO: "In de Club kregen we een waanzinnige set voorgeschoteld die zonder blozen deed denken aan opkomende rockbands in de 90’s. U zag Nirvana in de Vooruit? Wel, ik zag Meltheads op Rock Herk. Kan iemand voorspellen waar de top ligt?"

Waar de top ligt, weten we niet, maar dat het de komende jaren top wórdt met dit Antwerpse postpunk/psych viertal, dat dan weer wel. Op 9 februari stellen Meltheads hun indrukwekkende debuutplaat ‘Decent Sex’, een Belpopdebuut voor de geschiedenisboeken, voor in Trix (Antwerpen, 01/03), Wilde Westen (Kortrijk, 08/03), Roodkapje (R’dam, 06/03), Eureka (Zwolle, 07/03) en Stroomhuis (Eindhoven, 09/03).

Eerste single - en voorproefje - ‘I Want It All’ deed het uitstekend deze zomer. De song schopte het tot allerlei fraaie playlists in de Lage Landen, met o.a. ‘super rotation’ op KINK (NL), en buiten de Lage Landen zelfs tot KEXP, WDR, MTV Germany en een dozijn goeie indie radio’s in o.a. Frankrijk en Zwitserland.

facebookbottom of page