top of page

Sounds | KNALHART, L' Obscur Evangile


Daar zijn onze 'electrometalsynthpunk' helden terug. In 2018 verscheen de EP Holy Synth die wij vanzelfsprekend aan bod lieten komen. Opgesloten in hun kot, gedrenkt in het onweerstaanbare muziekvirus, dringt nu het obscure evangelie zich op. Sisters Of Mercy wat de melodie betreft, de lyrics worden in authentieke punkstijl uitgespuwd, drums en basgitaar dicteren het razende tempo en de synths liggen er moddervet bovenop. Wat de boodschap betreft: het is een lyric video aangedikt met wat news footage...duidelijk als je het ons vraagt.

Luister ook naar: A Cureter info Sinds 2017, na de break-up van de Belgische metalband Bliksem, zet KNALHART zich low profile, maar gestadig op de kaart.  De combinatie van een metalgast, jazz/pop madam en onvermoeibare drummer resulteerde al in enkele energieke optredens en releases.

Voorprogramma van Vive la Fête in Lier, aftershow van Sisters of Mercy in Trix geven aan dat KNALHART moeilijk in een vakje gestoken wordt.  Elektronische beats, dansbaar, heavy riffs, ninety waves resulteerden eerder in “Holy Synth”, “Celebrate Your Life”, “A Cure”, telkens gereleaset met video.  Dinsdag voegt “L’Obscur Évangile“ zich toe aan het lijstje.

KNALHART is Jeroen De Vriese (voice, bas, gitaar, electronica), Ineke Van den Zegel (voice, keytar, synth) en Gunter Van Den Bogerd (drum). Jeroen kon eerder gespot worden bij Bliksem, Ineke bij CO.ntradiction en Gunter bij To the bone.

“L’Obscur Évangile” weerspiegelt een verwarrend palet in rare tijden. Muziek en tekst van KNALHART, opgenomen en gemixt door Jeroen De Vriese, master door Martin Furia, video door Jaydeevideo.

Comments


bottom of page