top of page

5 x Belgisch Beton: 2019/01


Elke maand 5 degelijke Belgische 'betonbands' met hun nieuwe release vermelden? Is dat überhaupt mogelijk? Aan ons om de uitdaging aan te gaan. Aan jullie om te oordelen. Tips zijn altijd welkom.

Elements

18-01-2019 self released

Beluister: Hooked On Life

Ze creëren hun muziek zoals een kwajongen die in een snoepwinkel van elk potje zijn favoriete snoepjes neemt om deze tot een unieke combinatie te vormen, tot iets dat er zich van weerhoudt gelabeld te worden. Denk vooral aan fijne genietbare muziek die je niet onberoerd zal laten. Je hoort grotendeels laag gestemde groovy gitaren, fijn gekozen en goed opgebouwde songs, ondersteund door een ritmesectie die strakker is dan de kont van een eend. Elements is geïnspireerd door de wonderlijke natuur die onze moeder aarde ter beschikking stelt, het titelnummer is een voorbeeld van hoe Earupt het leuk vindt om progressieve en alternatieve invloeden te mixen in hun songs. (HP)

The Hysterical Hunt

18-01-2019 Massacre Records

Dit concept album opent voor Lemuria een nieuw hoofdstuk wat Symfonische Black Metal betreft. Ze vertellen doorheen 12 nummers het verhaal van 'het beest van Gévaudan', een monsterachtige, mensetende wolf - was het wel een wolf? - die verantwoordelijk werd geacht voor méér dan 120 slachtoffers in het zuiden van Frankrijk. Over een stevige (orkestrale) basis met afwisselend dreunende blastbeats en groovende drums laat Daan Swinnen zijn arsenaal aan grunts op ons los. We horen bovendien de verstelstem van Herbert Flack alsook de Oostenrijks-Griekse Alexandra Kastrinakis als gast-vocaliste.

Een sterk muzikaal staaltje van onze landgenoten.

The Empyrean Heaven

31-01-2019 self released

Beluister: Ritual

Symfonische Rock, het is mijn ding nu éénmaal niet. Wordt het echter muzikaal goed gebracht én er staat geen zangeres 'operagewijs' te kwelen, dan verdient het hier absoluut een plaats. Zoals het hoort in het genre krijgen we hier thematisch geladen nummers vol tempowissels, goed gecomponeerd en ijzersterk gemusiceerd, zowel door ouwe rotten/oprichters Callaerts (g) en Vercammen (b), alsook jong geweld De Raes (d) en De Raes (k). Marieke Bresseleers werd aangetrokken om de vocals voor haar rekening te nemen...en ze doet dat goed, bij momenten zelfs erg pakkend.

Holy Synth (EP)

12-2018 self released

Beluister: Holy Synth

KNA LHA RT is het nieuwe project van 1 van de gitaristen van Bliksem. Na 25 jaar gitaarmuziek te maken en spelen was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Al jaren borrelde het idee om elektronica en harde gitaren te mixen. Die electronica en harde gitaren in minimalistische songs gieten waar melodie centraal staat, dat was het uitgangspunt toen Jeroen van Den Vriese ging samenwerken met Ineke Van den Zegel en later ook met drummer Gunther Van den Bogert. ELECTROMETALSYNTHPUNK is de omschrijving waar ze zelf op uitkwamen. Wij vinden hun experiment/sound i.i.g. erg geslaagd!

Apocaliquids

10-2018 M & O Music.

Beluister: Spread Your Love

Alternatieve Rock met een ferme scheut funk verwerkt, gebracht door 4 schijnbaar knettergekke Belgen. Apocaliquids swingt als een tiet, vuurt met stevige groove en is vooral erg 'vloeibaar'. Het doet ons af en toe aan Audioslave denken. Héél graag méér van dat!

Jouw nieuwe worp moet in ons volgend overzicht worden vermeld? Stuur ons dan snel een email!

bottom of page