top of page

Sounds | Jen, Mirrors (live)


Mirrors trapt een drieluik af waarbij de Brugse Jente Neels haar soloproject voorstelt. Dat gebeurde tijdens een livesessie in de (lege) cinemazaal in het Kunstencentrum BUDA (Kortrijk). Een sessie waar ik bij had moeten zijn, tot ik net op dat moment in quarantaine moest ... en nadien bleek dat dit eigenlijk niet had gehoeven. BALEN! Maar goed, dan maar op deze manier genieten van een klassevolle, uiterst sympathieke jongedame, haar stem, haar gitaar, haar innemende verhalen en haar toch wel eigenzinnige melodieën. Wordt vervolgd.

Luister ook naar: In Blue (acoustic version)


lees


Jente Neels kreeg de muziek met de paplepel ingegeven. Haar vader Eric is zelf beroepsmuzikant. Broers Arend en Frodo zijn ook beide muzikaal actief. Jente was in het middelbaar in enkele bandjes actief, maar bijt zich nu gepassioneerd vast in twee projecten die haar nauw aan het hart liggen. Het eerste is NEVA, een synthpopband. Daarnaast steekt ze nu ook heel veel tijd en liefde in haar soloproject ‘Jen’.

Naast deze projecten schrijft de 19-jarige Jente sinds kort ook muziek voor theater en film. Iets waarvan ze ondervond dat ze het heel graag doe. Ik ben dus met toch wat dingen bezig, want stilzitten is niet voor mij weggelegd."


Alsof dat nog niet volstaat werkt deze gedreven jongedame in het weekend als zangleerkracht voor beginners in muziekschool Da Capo in Torhout.


Foto: Febe Neels
Foto: John Van de Mergel

Comentários


bottom of page