top of page

Sounds | Ink Bomb - Theme SongEen band MOET een nummer hebben waarin ze zelf centraal staan. Zo ook het Nijmeegse Ink Bomb. Hun themesong heeft de naam Theme Song meegekregen.


Deze nieuwe single is een ode aan samen muziek maken en plannen uitvoeren, het samen deze band zijn. Theme Song is de tweede single van het nieuwe album dat later dit jaar verschijnt.


Luister ook: Human Remains


lees

Ink Bomb is een actieve band die bestaat uit vier heel verschillende individuen voor wie de band belangrijk is. "Als je samen veel tourt en muziek schrijft en opneemt, vertoef je lang in elkaars buurt. Je maakt elkaar ook mee op momenten waarop je niet op je best bent. Zowel het streven naar onze banddromen als de creatieve expressie geeft mentaal houvast als het op andere vlakken wat minder goed gaat," aldus zanger Joost.


"Uptempo songs with a fiery core / Make soothing salves for open sores / Ammo for those darker days / When your hearts been led astray"


Dat dit nummer de band zelf als thema heeft, ontstond per toeval. "Ik werkte aan een zanglijn maar aangezien ik geen lyrics schrijf, zong ik oneindig de woorden ink bomb in een demo voor onze zanger Joost," licht Ink Bomb-gitarist Quirijn toe. "Joost maakte hier vervolgens een theme song van."


Voor de energieke videoclip werkte Ink Bomb weer samen met Edwin Willemsen van Ambivalent Aardvark Productions, ook verantwoordelijk voor de recente videoclip voor het nummer Human Remains. De video is opgenomen in het "Instagrammuseum" Akwart Experience in Elst. Ink Bomb-bassist Arina: "Een van de kamers zit onder de verfspatten, een ontplofte ink bomb dus. Dit was de perfecte plek voor de video."


Ink Bomb gaat zeer binnenkort opnieuw de studio in om meer nummers op te nemen voor het tweede album dat in 2023 wordt verwacht.


Biografie Ink Bomb

De Nijmeegse punkrockband Ink Bomb is in 2023 druk bezig met het schrijven, opnemen en releasen van een nieuw album. Twee singles en bijbehorende videoclips van dit tweede album zijn al verschenen. De nieuwe nummers bevatten de signatuur van de Nijmeegse band: snelle, agressieve liedjes die niet altijd de standaardstructuur of punkrockclichés volgen, maar wel altijd mooie melodieën bevatten met een verkwikkende dosis melancholie.


Het liefst treedt Ink Bomb op: van zweterige keldertjes her en der in Europa tot toffe festivals. De band is dan ook een actieve liveband in eigen land en is daarnaast gretig als het aankomt op buitenlandse tours. België, Duitsland, Denemarken en Engeland hebben inmiddels al kennisgemaakt met de door Bad Religion en No Fun At All geïnspireerde Ink Bomb-sound. Verder stond de band op diverse festivals, waaronder op het prestigieuze Valkhof Festival in thuisstad Nijmegen, Jera on Air en Haltpop en deelde de band het podium met bands als The Toy Dolls, SNFU, The Last Gang, I Against I, MakeWar en Martha.


Ink Bomb heeft in zijn bestaan vrijwel elk jaar nieuwe muziek uitgebracht. De laatste release was een splitalbum met No Breakfast Goodbye (2021). In datzelfde jaar namen de bandleden ook hun klassieker Invincible Summer opnieuw op. Eerdere releases zijn debuutalbum Fiction (2019), EP Swim (2017), EP Invincible Summer (2016) en diverse akoestische covers voor het goede doel.


Comments


bottom of page