top of page

Sounds | Ink Bomb, Human Remains


De Nijmeegse melodieuze punkrockband Ink Bomb heeft afgelopen vrijdag een nieuw nummer uitgebracht: Human Remains. Het nummer bestaat uit melancholische coupletten en explosieve refreinen, waarmee het viertal zich wederom neerzet als een punkband die steeds meer zijn eigen pad bewandelt. Met de bijbehorende fraaie, haast film-noir, true crime-videoclip presenteert de band de eerste single van het aankomende tweede album.Lees meer:


Human Remains gaat over een verbroken relatie verteld via een metafoor van een moordmisdaad. “De liefde is dood maar het lijk is nog warm”, aldus zanger Joost Hoedemaeckers. Het nummer heeft een klassieke songstructuur en illustreert dat de Nijmeegse punkband zich verder heeft ontwikkeld, maar de formule melodie + melancholie ondertussen trouw is gebleven. Met relatief rustige coupletten die bijna aandoen als new wave, catchy refreinen en een hardere en zwaardere brug toont Human Remains Ink Bomb in al zijn facetten.


Human Remains is het eerste nummer van het nieuwe album van Ink Bomb. Momenteel wordt er nog hard aan dit album gewerkt. Gitarist Quirijn Foeken, die met zijn eigen Fiction Studio verantwoordelijk is voor de opnames: “Ons eerste album Fiction schreven we in twee jaar om vervolgens alles op te nemen. Nu schuiven we dat in elkaar: we schrijven aan de nummers en nemen steeds een gedeelte op. Dat gaat niet alleen sneller maar maakt het album ook beter. We houden elkaar scherp door het beste uit korte opnamesessies te halen."


Voor de clip werkte Ink Bomb samen met Edwin Willemsen van Ambivalent Aardvark Productions. Willemsen is ook bekend als zanger-gitarist van de Arnhemse punkband Circle of Friends.


BIOGRAFIE Toen de leden van de Nijmeegse melodieuze punkband Ink Bomb voor het eerst samen de oefenruimte betraden, waren ze nog volslagen vreemden voor elkaar. Een jaartje of wat later heeft de band door meerdere landen getoerd en een split (2021), een volledig album (2019) en twee EP's (2017, 2016) uitgebracht. Ze deelden podia met bands als The Toy Dolls, SNFU, The Last Gang, I Against I, MakeWar en Martha. Op dit moment is Ink Bomb bezig met het schrijven en opnemen van zijn tweede album. Deze nieuwe nummers bevatten opnieuw het handelsmerk van de band: snelle, agressieve liedjes die niet altijd de standaardsongstructuur of punkrockclichés volgen, maar altijd mooie melodieën bevatten met een verkwikkende dosis melancholie. De band doet hiermee denken aan bands als Bad Religion, No Fun At All en Pears. Het liefst speelt de band live en in 2022 speelde de band weer veel shows, waaronder op het prestigieuze Valkhof Festival in zijn thuisstad Nijmegen, Jera on Air, Haltpop en een tour door Engeland.Коментарі


bottom of page