top of page

Sounds | ILA, Live To love


Waarom zou je nu al jonge band een vier jaar oude song als nieuwe single uitbrengen terwijl je recentste album Felt bomvol kleppers van formaat staat? Omdat je even de aandacht erop wil vestigen dat je reeds in 2018 een eerste EP (in eigen beheer) hebt uitgebracht en dus al even aan de weg timmert? Omdat deze song in de lijn ligt van successingle Leave Me Dry, wat rauwheid en drive betreft, en dus de ideale promo naar de aankomende concerten is? Of simpelweg omdat je het kan en er zin in hebt? Wat de reden voor deze keuze ook mag zijn, het legt nogmaals de focus op het feit dat deze band, naast finess, méér dan hard kan uitpakken, vunzige rauwe rock kan brengen en ook op een podium thuishoort. De tourdata kan je hieronder terugvinden: ga hen zien!


Lees


ILA is de nom de plume van de 25-jarige singer-songwriter Ilayda Cicek. Met haar muziek, gekenmerkt door een uniek stemgeluid, brengt ILA rauwe emoties die meer dan eens de grilligheid van het leven blootleggen. In het najaar van 2021 werd ‘Montage’ opgevolgd door een mini album ‘Felt’. Ze wonnen ‘De Nieuwe Lichting’ op Studio Brussel en stonden 3 weken lang op rij op nummer 1 in De Afrekening met de single 'Leave Me Dry'.


'Live To Love' kende al enkele vormen maar wanneer Sam Smeets (gitaar/bas) en Cas Kinnaer Ilayda vergezelden, ontstond niet alleen ILA maar ook de finale versie van het nummer. Live To Love resulteerde in een dynamisch en genadeloze song met snijdende gitaren. De drums reflecteren de nijdigheid van de lyrics waarin de wervelwind van emoties centraal staan. Voor deze single werkte ILA samen met producer Michael Badger-Taweel (King Gizzard & the Lizard Wizard) & Damien Vanderhasselt (Millionaire).


Er werd een eenvoudige videoclip gemaakt bij de song gebaseerd op een ‘levend’ kunstwerk van Francis Van Hee - dit kunstwerk werd tevens gebruikt voor het artwork van 'Live To Love'.


LIVE

04/06 Blues Peer festival, Peer

17/06 Holy Garden Session, Kortemarkt

19/06 Grauzone Festival, The Hague

25/06 NYX Festival, Meerhout

30/06 Rock Werchter, Werchter

09/07 Rock Zottegem, Zottegem

16/07 Rock Herk, Herk

18/07 Boomtown, Gent

22/07 Bosmolenfeesten, Izegem

23/07 Kaiser Fest, Westerlo

28/07 M-idzomer, Leuven

05/08 Zeverrock, De Pinte

06/08 AFF Festival, Genk

09/08 Lokerse Feesten, Lokeren

27/08 Rock Ternat, Ternat

03/09 Floatline Festival, Oudsbergen

03/09 BP Rock, Putte
Comments


bottom of page