top of page

Sounds | ILA, Leave Me Dry


Ik ga doodeerlijk zijn, telkens ik een pr-mail krijg over een nieuwe release van één of andere band, met de vraag "Zou dit iets voor BIR kunnen zijn?", denk ik "Ow boy, wat ga ik nu weer te horen krijgen. Weet dat ik steeds luister naar wat ik toegestuurd krijg, zeker van BE en/of NL bands, al is het soms héél kort. Zo ook bij deze van ILA (wiela?): ik luister even en ... lap, het nummer had mijn aandacht, al wist ik nog niet meteen waar en wat ik ermee moest. Even 'parkeren', iets later nog eens luisteren en ... Leave Me Dry had me stevig bij de cojones en liet me niet meer los! Stevig rocknummer met een drive van jewelste - wat een contrast met de prachtige video - en een unieke stem die mooi zuiver inzet om dan in het refrein rauw uit te pakken. Wat een entree naar het mini album dat er binnenkort aankomt.


Felt verschijnt op 8 oktober via Noisesome Recordings.
Luister ook naar: Home (live) Rebirth


lees


ILA is the moniker of the 22 years old singer-songwriter Ilayda Cicek. Her music is characterised by her unique voice and unadulterated emotions which unmask the inconsistencies of life. Expect a wayward, tender and honest artist accompanied by Cas Kinnaer (drums) and Sam Smeets (Guitar). Her debut EP 'Ila', containing 4 live-recorded songs, was released in February 2018 and her second EP is ready to be released in autumn 2019. She was runner-up in the 2017 Limbomania competition and was selected for Humo's Rock Rally and Studio Brussel's De Nieuwe Lichting. She's artist in residence at the Muziekodroom in Hasselt. Since 2017 she's played over 45 shows at Ancienne Belgique, Trix, Handelsbeurs, Muziekodroom, Absolutely Free Festival, We Are Open, ...


Recently ILA returned to the studio with Cas Kinnaer (drums) and Sam Smeets (guitar) to record a brand new EP supervised/engineered and recorded by producer Bert Vliegen (Whispering Sons, Horses, Teen Creeps, Fornet,…).

Comentarios


bottom of page