top of page

Sounds | Fleddy Melculy, T-shirt van Fleddy Melculy


Fleddy Melculy is een band die minstens evenveel voor- als tegenstanders zal hebben maar anno 2020 kan geen enkele Vlaamse muziekliefhebber Jeroen Camerlynck en zijn kornuiten nog negeren. Het onderbroekenlolniveau zijn ze natuurlijk al lang ontstegen maar humor blijft wel zowat de belangrijkste factor in hun werk. Ondertussen is het alweer vijf jaar en drie full albums geleden dat ze hun debuutsingle T-shirt van Metallica op ons loslieten. De hardst werkende band in de showbizz. Misschien niet ter wereld maar dan toch zeker in de lage landen.


Door de Covidpandemie zagen ze zich de meeste promotie en bijhorende concerten voor Sabbath Fleddy Sabbath door hun neus geboord worden. Maar in plaats van te gaan zitten kniezen werd er meteen begonnen aan het schrijven van nieuwe muziek. Dat resulteerde in een nieuwe EP die binnenkort uitgebracht wordt. Als voorsmaakje krijgen we nu alvast T-shirt van Fleddy Melculy. Zoals de titel al zwaar doet vermoeden is het een vervolg op het beruchte ... van Metallica nummer. Nu is het de beurt aan Fleddy Melculy om aan Hetfield en co te vragen waar de wederdienst blijft nadat zij nu toch al vijf jaar lang gratis en voor niets reclame voor hen gemaakt hebben. De tekst is inderdaad zo grappig als het idee doet vermoeden.

Al minstens even hilarisch is de bijhorende videoclip. Een kortfilmpje dat begint met Fleddy die de geest van Dimebag Darrell oproept om hem te vertellen dat hij diens opdracht om de metal te redden niet meer ziet zitten. Het blijkt echter een droom te zijn. Beneden aan de tafel met zijn ma en pa blijkt dat we ons plots ook in een parallel universum bevinden waarin niemand Fleddy Melculy kent maar waar hun plaats werd ingenomen door een stelletje posers met de naam Loco Glanata (zelfs wanneer ik het schrijf schiet ik terug in een deuk). Fleddy rukt zijn bandmates uit hun saaie dagdagelijks leventje om die losers eens een lesje te gaan leren...


Echt waanzinnig hilarisch dus. En begint u ook al maar te gieren bij de gedachte aan cameo's van Urbanus als pa Melculy en Frankie De Smet Van Damme als ma Melculy (dit gaat u nog lang achtervolgen Franky) en Dyscordia's Jan Coudron als Fleddy uit dit-of-wie-weet-welk universum.


Lees


Debuutsingle T-shirt van Metallica sloeg 5 jaar geleden in als een bom en katapulteerde de metalband van onbekend beginnend groepje naar 1 van de bekendste Belgische metalbands van de afgelopen 10 jaar. Fleddy Melculy werd een hype maar wist ondertussen met 3 succesvolle albums (én een live album) zowel live als op plaat te overtuigen en meer te zijn dan een hype.

Nu is er T-shirt van Fleddy Melculy, waarop Fleddy aan Metallica de vraag stelt waar de return blijft voor alle reclame dat de band de afgelopen jaren voor hun heeft gemaakt.

10 maand na de release van hun recentste album Sabbath Fleddy Sabbath brengt Fleddy Melculy dus al nieuw werk uit. Het is een 2.0 versie geworden van de culthit uit 2016 en de voorbode van een nieuwe EP die tijdens de Corona pandemie werd ingeblikt.

Comments


bottom of page