top of page

Sounds | Ensiferum, Run from the Crushing Tide


Ensiferum brengt ons de music video voor Run from the Crushing Tides; een van de nummers van hun laatste album, Thalassic. Ik kan je vertellen dat ik enorm blij ben dat ze net deze track gekozen hebben om nog eens extra in de kijker te zetten. Run from the Crushing Tides sprong er voor mij sowieso al uit op het album door de geweldige samenwerking tussen de clean -en screaming vocals. Ook de build-up en die bangelijke hoge noten op het einde maken dat ik enorm onder de indruk ben van dit nummer. Het enige wat ik wel echt jammer vind, is dat ze net op het einde weer wat lager gaan qua stem. Ik had zo graag gewild dat ze die hoge noten hadden verder gezet, maar verder heb ik echt absoluut niets aan te merken hier. Kortweg: sterk nummer!


Ter info

Ensiferum is een Finse Viking-/folkmetalband. De band werd opgericht in 1995 in Helsinki door Markus Toivonen en oud-leden Kimmo Miettinen & Sauli Savolainen. Het trio speelde toen in Dark Reflections. De band werd 1 jaar later vervolledigd toen Jari Mäenpää zich bij de band voegde en een grote rol speelde in het vormen van hun muziekstijl.


De bandnaam Ensiferum is Latijn voor "Drager van het zwaard". Toivonen vond de naam nadat hij door een Latijns woordenboek bladerde.
Comments


bottom of page