top of page

Sounds | Emmy d'Arc, One Of The Weak


Tja, je bent fan of je bent het niet. Ik ben vooral helemaal mee wanneer Emmy haar nummer stripped down to the core brengt, live met enkel haar prachtige stem - de ene keer krachtig en rauw uithalend, de andere keer zacht fluisterend - en wat gitaargetokkel. Héél erg blij dat ik haar binnenkort ook live aan het werk kan zien.

Dit najaar mogen we haar debuut ep verwachten.


Luister ook naar: I'm Allright Tell The World

lees


"Deze ligt me erg nauw aan het hart. Het gaat over ieders thuis. Het gevaar komt akelig dichtbij. Ik ben slechts één van de zwakken, die niet opkan tegen een thuis die in vuur of onder water staat. Maar er is hoop, en die ligt in onze handen."


In 2018 won ze MNM's Rising Star en pakte ze op haar YouTube kanaal vooral uit met covers, o.a. van Johnny Cash. De laatste twee jaar werkte Ine Tiolants aan eigen materiaal onder de noemer Emmy d'Arc.


De gevolgen van de pandemie zette de jonge Limburgse dan ook naar haar hand door in haar kot te blijven en te werken aan nieuwe nummers. Aan samenwerkingen met ervaren rotten als Ozark Henri en Jasper Steverlinck had ze tijdens die periode héél veel. Met meer eigen materiaal, een selectie covers - songs van Johnny Cash zullen altijd deel uitmaken van haar repertoire want daar wordt ze gewoon gelukkig van - én haar zo geliefde gitaar onder de arm trekt Ine deze zomer reeds langs enkele podia.


facebook
bottom of page