top of page

Sounds | Dragonforce, Troopers of the Stars


Geen nieuw nummer, wel een nieuwe music video van Troopers of the Stars. Eentje die naar eigen zeggen geïnspireerd is door de pizza-keten Chuck E. Cheese. Dat is er ook wel aan te merken, want we komen terecht in een restaurant genaamd; D.F. Pizza, waar de band te zien is als vier animatronic muzikanten op het podium. Er is een gezellig verjaardagsfeestje aan de gang en alles gaat goed tot er een drankje op het bedieningspaneel wordt gemorst and all hell breaks loose. Leuk concept met een hele hoop 90's referenties. Volgens de band zitten er in de video ook een heel aantal easter eggs verborgen. Ik denk echter dat ik daar enorm slecht in ben, want het enige wat ik opmerk is een overduidelijke Razer sponsorship en de D.F. poppetjes in hun Extreme Powermetal outfits en met hun arcade machine. Of ik zoek het gewoon te ver en de 90's referenties zijn eigenlijk de easter eggs.


Met de release van deze video clip, had ik ergens verwacht dat er ook nieuwe muziek zat aan te komen, of een volledig nieuw album, maar daar is de band voorlopig nog niet aan aan het werken. Wat wel werd aangekondigd is een Europese tour. Geen headline tour, maar wel gaat Dragonforce op tournee als special guest voor Powerwolf. Samen met hen zal ook Warkings het podium delen. Hiermee kwam ook het minder goede nieuws dat deze tour werd uitgesteld tot november en december volgend jaar. Het is dus nog even wachten, maar naar mijn mening wel een bangelijke combinatie van bands.


Ter info

DragonForce Troopers of the Stars from the album Extreme Power Metal is inspired by the movie Starship Troopers. This official music video was filmed in Los Angeles California, before the pandemic with director Roboshobo.


DragonForce is a Grammy nominated platinum selling metal band. For over 20 years, DragonForce have toured around the world and shared the stage with many amazing bands including Iron Maiden, Metallica, Megadeth, Helloween, Sabaton, Nightwish, Powerwolf, Amon Amarth, Hammerfall, Amaranthe, Blind Guardian, Stratovarius, Avenged Sevenfold, Five Finger Death Punch, Rhapsody and many more bands on Nuclear Blast Records, Napalm Records.


Tour met PowerwolfComments


bottom of page