top of page

Sounds | Divided, Slumberland


De West-Vlaamse band Divided hun debuut- EP Riser heeft sinds vrijdag 8 april het daglicht gezien onder het fijne label Dunk!Records.

De EP telt vier nummers die hard en beklijvend binnen komen waar menselijke thema's en persoonlijke emoties aan bod komen en mooi tot een geheel gemixt zijn op plaat in de Much Luv Studio onder de magische hand van Tim De Gieter. Tim is onder andere gekend als bassist bij de groep Amenra en als zanger/bassist van Doodseskader. Divided brengt een heerlijke mix van sludgemetal, hardcore en postrock. Na de eerste single Futures krijgen we nu het ijzersterke nummer Slumberland. Het verhaal achter deze single is het heengaan van de grootvader van zanger Pepijn, de gevoelens en het verdriet dat het met zich mee bracht, en hoe hij door deze ingrijpende gebeurtenis nu staat tegenover de dood en afscheid .


Riser kwam uit op 8 april via Dunk!Records.


Luister ook naar Futures


Lees DIVIDED is een vierkoppige West-Vlaamse band uit het Kortrijkse die met hun muziek een mooie mix brengt van genres als post-rock, hardcore en sludge-metal. Met zanger en drummer Pepijn Vandaele heeft de band een frontman met een unieke podiumprésence. In combinatie met de twee sterke gitaristen Jelle Rouquart en Torre Maertens en de altijd coole Staf Walschap op bas brengt de band beenharde shows doorspekt met pakkende, serene momenten. Na de release van hun eerste single ‘Neverending’, won DIVIDED in 2019 de eerste editie van het VI.BE kansenparcours SoundTrack, waarna vele shows volgden.
Comments


bottom of page