top of page

Sounds | Brothers of Metal, Kaunaz Dagaz


Kaunaz Dagaz is een nummer van hun laatste album; Emblas Saga. Niet perse een nieuw nummer dus, maar aangezien ik dit album nog niet beluisterd had, was dit wel een nieuwe track voor mij. Ik volg Brothers of Metal nu al een tijdje door hun knallers van singles als Yggdrasil en One, maar ook deze Kaunaz Dagaz wist mij wel te bekoren. Die prachtige stem van Ylva Eriksson samen met die geweldige melodieën die het nummer openen... Ik was meteen helemaal mee. Ik vind het ook bangelijk hoe goed hun drie totaal verschillende stemmen samen passen.


De music video laat ook maar weer eens zien dat deze mannen en vrouw zichzelf niet al te serieus nemen en daar hou ik wel van. Een beetje onnozel doen moet af en toe eens kunnen! Het lijkt ook alsof ze net iets te lang in de zon hebben gestaan om deze clip op te nemen, want doorheen de video kan je zowat iedereen roder en roder zien worden. Waarschijnlijk niet gepland, maar ik vond het persoonlijk wel geestig.


Ter info

Brothers of Metal is een Zweedse powermetalband, opgericht in 2012. Ze bracht haar debuutalbum uit in 2017 onder de naam Prophecy of Ragnarök. De groep bestaat uit in totaal acht muzikanten, waaronder drie vocalisten; twee zangers en één zangeres. De teksten gaan over Noordse mythologie en de sagen van de Vikingen.


website


bottom of page