top of page

Sounds | Bobbi Lu - Vacuum



Bobbi Lu vastpinnen op een genre? Forget it! Na vorig jaar een EDM/rock bommetje te hebben gedropt, zalfst ze nu met een erg knappe en ingetogen indiepopfolkparel (ik lap alles maar aan elkaar). Wat vooral én alweer eens opvalt, is wat een straffe songwriter de jonge Britse is. Laat je meezuigen in haar verhaal, je lichaam en geest zwevend in het vacuum dat ze creëert


Haar debuutalbum komt er in oktober aan via Mayway Records..


Luister ook naar: Pretty Planet


Lees

Bobbi Lu - née Lucy Ryan in Oxford, de liefde gevolgd naar Brugge - is terug met het betoverende ‘Vacuum’. Met deze nieuwe single bewijst ze haar puur songwriting talent en laat ze een meer downbeat en poppy kant van zichzelf zien, als Billie Eilish die een verbond smeedt met Mitski of Phoebe Bridgers. Tobie Speleman (Isolde Lasoen, BLUAI, blackwave., ...) producete en mixte, terwijl Michiel Venmans (Ão, Meskerem Mees) tekende voor de prachtige video.


‘Vacuum’ gaat over het moment in een relatie waarin de eerste verliefdheid weg is, die fase waarin het beetje duf, benauwd kan worden. Maar dat je daar dan als koppel aan werkt en de relatie weer met frisse lucht laat vollopen. Zoals Van Morrison in ‘And the healing has begun’.


Bobbi Lu speelde vorig jaar twee concerten op The Great Escape Festival in Brighton (UK) en toerde met met The Haunted Youth door Europa en deed met hen o.a. Londen, Parijs en een uitverkochte AB aan. Ze was ook te zien op o.a. Fifty Lab (BE), Grasnapolsky (NL), Left of the Dial (NL) en Les Nuits Botanique (BE) en werd door artiesten als Marble Sounds, Sylvie Kreusch en Arsenal uitgenodigd als support act.

Haar vorige single ‘Zoo Interaction’ was - zo goed als volledig - te zien en te horen in de laatste aflevering van de gelauwerde Amazon Prime en TV1-serie ‘De Club’ (een Nederlands/Belgische co-productie), terwijl haar twee eerste singles (debuutsingle ‘Metapwhore’ en opvolger ‘Pretty Planet’) bijzonder goed onthaald werden op de coolste Europese indie radiostations.




bottom of page