top of page

Sounds | Bobbi Lu - Pretty Planet


Juffrouw Ryan zet ons hier wel op het verkeerde been hoor, toch wat die eerst dertig seconden betreft: een EDM dance beat met een lieflijk stemmetje erover en eigenlijk iets waar ik verder geen aandacht aan zou besteden. Dan echter... BAM! Het nummer wordt een héél pak VETTER en ook de zang een stuk krachtiger. Van twee gezichten gesproken. En ja, louder is better! Check hier het gesprekje dat onze fotograaf Michel had met de in Brugge wonende Britse muzikante.


Luister ook naar: Metapwhore


Lees

Mogen wij Bobbi Lu onze rising star noemen? Eerder deze maand was Lucy talk of the town in Brighton (UK), waar ze grote indruk maakte op haar twee (!) shows op het befaamde The Great Escape Festival daar en het verhaal nu ook in haar moederland in gang zet (radio, pers, …). De week ervoor schitterde ze ook al op Les Nuits Botanique, waar ze de revelatie van de avond werd genoemd. The future looks bright …

Bobbi Lu's nieuwe single, ‘Pretty Planet’, is fantàstisch: het is een moddervette electronische indie banger, dikke synths, strakke melodie, lekker chorus, denk Miss Kittin, Peaches, Caroline Polachek ook, of Goldfrapp op haar best.

Geweldige lyrics ook, dat heb je dan met een native English artieste: ‘Pretty Planet’ is een ironische en witty knipoog (“shut up, shut up, I’m trying to make money, and you’re getting in my way”) naar alle lelijkheid, hebzucht en ander graaigedoe in deze wereld. Tip: teringluid zetten!


facebook


bottom of page