top of page

RAWreports | Het favoriete instrument van: Lucy Lu

Hoe is de liefde voor je instrument ontstaan?

Dankzij een heel goeie leerkracht, iemand die niet focust op het instuderen van een stuk, maar eerder op het aanvoelen van muziek terwijl je speelt.

Hoe oud was je toen je begon?

Ik was 6 jaar toen ik mijn eerste les kreeg. Op een buffetpiano (zonder hoofdtelefoon!) Ocharme mijn ouders …
Wie heeft je geïnspireerd?

Rond mijn 10e raakte ik volledig in de ban van Muse. Matt Bellamy had een interessante manier om klassieke piano – iets waarmee ik vertrouwd was door mijn lessen – te combineren met zware gitaren en drum. Ik zat urenlang hun nummers na te spelen op piano. Enkele van mijn favoriete artiesten zijn: Radiohead, Jeff Buckley, Cold War Kids, Everything Everything en sinds kort ook Youtubers zoals Aimee Nolte en Danae Greenfield, die zich volledig toeleggen op de jazzpiano.

Heb je dan verder nog muziekschool gevolgd? Of …?

Neen, maar ik volgde wekelijks één-op-één lessen.

Wanneer ben je tot het besef gekomen dat dit je instrument is en dat je het écht wel kunt?

Dat is moeilijk te zeggen. Ik denk dat je, zoals bij de meeste dingen, niet altijd beseft in welke mate je progressie maakt. Pas als je terugkijkt en vaststelt van waar je komt … Door constant te luisteren naar fantastische muzikanten blik ik vooruit om te bepalen waar ik graag zou willen staan. Dat is voor mij een sterke motivatie!

Op welke piano speel je het liefst en waarom?

Ik hou van de aanslag van Kawai piano’s. Ze bieden een goeie balans tussen niet te zwaar en niet te licht! Onlangs heb ik ook geïnvesteerd in een Nord Stage and it’s really living up to the hype!

Speel je ook andere instrumenten?

Gitaar!

Hoeveel instrumenten heb je?

6

Gebruik je effecten (pedalen …)?

Ik neem voornamelijk op met Cubase; daarin gebruik ik vaak plug-in amps voor distortie, of effecten zoals delays, reverbs, reverse enz,

Op de piano levert dat soms opmerkelijke klanken op!Welk minder bekend of 'ongewoon' instrument hoor je graag? Soort van guilty pleasure …

Ik hou van klavecimbel! Golden Brown is een van mijn favorieten!

Welk instrument zou je nog graag willen leren?

Ik ben onlangs begonnen met accordeon! Sorry aan de buren …

Met welk instrument ben je ooit begonnen, maar lukte niet echt?

Viool! Meer dan het geluid van nagels op een schoolbord kreeg ik er niet uit.

Bij welke bands speel je? En welk instrument?

Geen! Toch heb ik dit jaar met heel wat muzikanten samengewerkt. Om enkele namen op te noemen: Nina Everaert (Doorn Roosje), Gerard Cornet (Agent G), Clara Cornil en Ward Rosseel (Your Face Offends Me, Wasted 24/7, Escape Elliott). Nu ben ik vooral bezig met de afwerking van die nummers, waarop ik piano en gitaar speel en zing.

Breng je binnenkort iets uit? CD? Of is er net iets gereleased?

Ik heb momenteel – misschien wat te veel – projecten lopen die ik aan het uitwerken ben voor release. Soms speel ik pianosolostukken, elektronische muziek en full-band nummers.

Ben je fulltime professioneel muzikant, of verdien je nog je boterham met een andere job?

Ik heb een fietstaxibedrijf in Brugge, GreenRides!

Hoe ervaar je de lockdown?

Als The Great Pause.

Is er nog iets dat je kwijt wil aan de lezers van Brothersinraw.com ?

Stay gruuvey!!

Foto's: Michel De Pourcq | Redactie: Marleen MarkeyComments


bottom of page