top of page

Sounds | Avatar, Violence No Matter What ft. Lzzy Hale


Bij het woord "duet" denk je misschien eerder aan een soort romantisch nummer. Ja, nee, think again. Het feit dat dit een duet is met Lzzy Hale zorgt ervoor dat je niet meteen romantiek kan verwachten. En manneke... komt dit effe binnen... . Na het bekijken van de lyric video, de beelden te zien van de protesten in Iran en de tekst mee te volgen kom ik even niet zo goed uit mijn woorden. Als je niet helemaal mee zou zijn met de context; in september vorig jaar kwam de 22-jarige Mahsa Amini om na een slag op het hoofd door de zedenpolitie omdat ze haar hoofddoek niet correct droeg. Dit nieuws leidde tot een heleboel protesten en is dus ook waar dit nummer over gaat.


Een bold move voor de band aangezien ze bij mijn weten nog nooit echt zo'n (overduidelijk) politiek getinte single hebben uitgebracht. Ik heb er dan ook absoluut wel respect voor dat ze opkomen voor waar ze in geloven en dit doen op een manier die werkt voor hun; via muziek. Het feit dat ze dan die powerhouse van een Lzzy erbij betrekken maakt de impact hiervan alleen maar groter. Het nummer zelf is een wervelwind aan emoties en je kan meteen voelen hoeveel agressie er in verwerkt zit. De solo's zijn hier dan niet meteen mijn ding, maar gezien de context passen die er nog wel bij.


Avatar over Violence No Matter What:

"Fight back by doing what they hate the most. Stay alive and scream off the top of your lungs. They'll speak violence. We'll speak freely."Luister ook naar


LiveComments


bottom of page