top of page

Sounds | Avatar, Going Hunting & Barren Cloth Mother


Ik had het er toevallig vorig weekend nog over met mijn broer, dat er zo een aantal bands zijn waarvan het niet lijkt uit te maken wat ze uitbrengen, het is allemaal bangelijk. En daar komt Avatar, schijnbaar uit het niets, met niet één, maar twee nieuwe nummers! Gisteren avond werden zowel Going Hunting als Barren Cloth Mother op de wereld losgelaten. Laten we beginnen met de eerste en WOW, wat een nummer. Going Hunting liet me een beetje twijfelen bij de eerste strofe, maar hoe verder je in het nummer zit, hoe meer je er in wordt opgeslorpt. Ik kon letterlijk mijn ogen niet van mijn scherm houden toen ik de music video voor het eerst bekeek. Ook gewoon die ene zin van het refrein; "What to do when no one's watching, Anything else means nothing", het lijkt zo'n simpele zin, maar ergens zet het echt aan tot nadenken. Zeker wanneer je de rest van de tekst en de video erbij neemt. Die zin in die duistere context... ik heb geen idee waarom, maar het laat me niet los. Ik ga jullie verder niet al te veel vertellen over het verhaal van de video, het is gewoon iets wat je zelf moet ontdekken en ondergaan. Maar wat een meesterwerk is dit weer!


Laten we dan over gaan naar Barren Cloth Mother. Eerst en vooral, als ik Johannes zijn stem niet altijd en overal zou herkennen, had je me perfect kunnen wijsmaken dat deze twee nummers door twee totaal verschillende bands gemaakt zijn. Deze track is namelijk veel zwaarder en sneller dan Going Hunting en geeft dan ook een heel ander gevoel. Iets meer old-school Avatar dus eigenlijk. Ik gok dat ze tijdens hun online liveshows hebben gemerkt dat er nog best wel veel liefde is voor hun oudere albums en dat ze hier wat inspiratie uit hebben gehaald. Hoewel dit nummer wel weer net iets minder mijn ding is als de vorige, is dit ook weer een geweldig staaltje metal. En zolang niet het hele volgende album gaat klinken zoals deze, ben ik al lang blij.


Als jij ook helemaal omver geblazen bent door deze twee nummers, dan ben je misschien wel blij om te horen dat Avatar momenteel op tour is. Op dit moment zitten ze net in Amerika, maar begin volgend jaar staat ook een Europese tour op het programma. Hieronder kan je alvast de links terugvinden voor tickets van hun shows in België en Nederland.


LiveComments


bottom of page