• Medewerkers algemeen

Sounds | Allen/Olzon, Worlds Apart (album)


Wanneer de Amerikaanse gitarist/vocalist Russell Allen en de Zweedse Anette Olzon de handen in elkaar slaan, dan mag je vocaal vuurwerk verwachten en daar is zelfs geen enkel Corona-virus tegen opgewassen.

Het album opent meteen sfeervol en krachtig met de uitgebrachte single Never Die, waarin veel melodie zit en een strak ritme een koers uitstippelt voor een wervelende trip. Russel Allen is de eerste die zijn vocalen in dit nummer boven de vele keyboardlagen weet te leggen. In de opvolger Worlds Apart, die ook als single uitkwam, horen we een eerste duel dat het beste van beiden naar boven haalt. Beide stemmen matchen goed tezamen. Meteen gaan beiden voluit en dat resulteert, samen met een fantastische snarenplukker, tot een titeltrack die serieus binnenkomt.

Dat het een vocaal meesterwerk zou worden, was eigenlijk niet uit te sluiten. Beiden hebben in de afgelopen jaren meer dan eens bewezen wat ze waard zijn. In enkele nummers bewijzen ze apart hun capaciteiten, maar de kracht zit vaak in het samenspel. Vaak krijg je het gevoel dat er een Avantasia achtergrond in zit, maar met een uitgewerkt parcours om de beide vocalisten in de kijker te zetten. Wie van grootse arrangementen vol vocaal geweld houdt, heeft per spin een uur ononderbroken muzikaal genot. Sterk aangeraden voor liefhebbers van Allen/Lande's eerste drie albums, maar ook voor hen die het iets ruiger lusten dan Delain, Within Temptation en Nightwish.


releasedatum: 06 maart 2020


facebook Anette Olzon facebook Russel Allen


luister
lees De onnavolgbare zanger Russell Allen (Symphony X, Adrenaline Mob) en de veelgeprezen Zweedse gitarist, songwriter en producer Magnus Karlsson (Primal Fear, Magnus Karlsson's Free Fall) hebben met succes samengewerkt aan drie veelgeprezen albums waarin Russell samen zong met de Noorse zanger Jorn Lande. Deze keer verwelkomen Russell en Magnus niemand minder dan de verbazingwekkend getalenteerde Anette Olzon (ex-Nightwish, The Dark Element) als Allen's zangpartner en bieden ze een ongelooflijk nieuw duettenalbum aan.


#albumbespreking #albumreview #newalbum #newrelease #nieuwalbum #vincentwillems #allenolzon #worldsapart #frontiersrecords