top of page

Sounds | After Elmer, When We BreakDaar zijn ze weer, het vierkoppige bandje uit Rotterdam: After Elmer. Nu kan ik, als groot fan van het pop-punk en emo genre, deze nieuwe single natuurlijk niet zomaar aan me voorbij laten gaan.

When We Fall Apart is behoorlijk anders dan de vorige single, Skyline. Waar de band zich toen bezighield met het maken van een lekker catchy nummertje, lijkt de focus nu te zijn verschoven naar het gevoel. De tekst heeft een emotionele lading die gecomplimenteerd wordt door de akoestische sound. Met When We Fall Apart laat After Elmer zich van zijn kwetsbare kant zien.

Zo blijkt dus dat deze band stiekem best divers is, dit prikkelt mijn nieuwsgierigheid en ik ben daardoor ook benieuwd waar ze nog meer mee gaan komen.


Luister ook naar


Lees


After Elmer releast akoestische emo-single ‘When We Break’


Na de punksingles ‘Flip a Coin (Overthinking)’ en ‘Skyline’, koelt de Rotterdamse band After Elmer af met het akoestische en breekbare ‘When We Break’. Het nummer gaat over de momenten waarop je het gevoel hebt dat er niet naar je wordt geluisterd als je iets relevants te zeggen hebt. De zin “we will all fall apart when we break” gaat over het verliezen van contact door niet naar elkaar te luisteren.

Met ‘When We Break’ zien we de band in een ongebruikelijke, meer emotionele setting. Het nummer is een akoestische pop punk-track in de stijl van onder andere Mayday Parade, en begint met een akoestische riff en een breekbaar couplet, waarna de pre-chorus de strijkers introduceert. Vlak voor het eind verrast de band met een plotselinge climax, waarin de band doet waar ze goed in zijn: keihard rocken. De kracht van de finale en emotie van het thema versterken elkaar hierin.

Sinds het begin van de band in 2018 heeft After Elmer een indrukwekkende groei in kwaliteit en aanwezigheid laten zien. Nadat ze het corona-jaar 2020 overleefden met de release van hun debuut-EP ‘Look Alive’, doken ze de studio in met producer Stijn Donders, waarmee een aantal nieuwe singles werd opgenomen. ‘Flip a Coin’, ‘Skyline’ en ‘When We Break’ zijn het resultaat van die sessies en laten zien dat de band is gegroeid in songwriting en het bouwen van dynamische rocktracks met elementen van punk, alternative en af en toe een knipoog naar zwaardere genres. Op deze nieuwe serie singles werd ook samengewerkt met Tom Prendergast van Bury Tomorrow, die de finishing touches toevoegde voor de grootse ondertonen in de sound.
bottom of page