top of page

Sounds | After Elmer, SkylineVrijdagen zijn niet alleen voor de release van nieuwe albums, ook singles worden regelmatig op een vrijdag uitgebracht, waaronder de nieuwe song van After Elmer, Skyline.

Dit Rotterdamse bandje doet me qua stijl toch een beetje denken aan de eerste jaren van 5 Seconds of Summer. Lekker casual gekleed, bandleden die veel individuele aandacht krijgen met een muziekvideo die een beetje messy aanvoelt door de verschillende scènes en beelden die zich afwisselen.

De muziek die ze maken is wel echt anders. After Elmer is niet bang om de poppunk sound van de 00's te omarmen, maar maakt het eigen. Hoewel de tekst me persoonlijk niet echt pakt, klinkt het verder prima. Vooral de 'nananana' op het einde maakt het een catchy nummertje.

Mocht je van After Elmer meer willen horen (of zien ;)), dan kan je op zaterdag 5 november naar StudioGonz in Gouda. Hier zullen ze samen met Voltage Avenue en The Frontiers een avondje vol alternatieve muziek verzorgen.


Luister ook naar


Lees

After Elmer releast Rotterdams poppunk-anthem ‘Skyline’


Soms is de stad waar je geboren wordt is ook de stad waar je je grootste successen behaalt of keihard onderuit gaat. Met hun nieuwe single ‘Skyline’ releast het Rotterdamse After Elmer een onvervalst ‘hometown-anthem’, waarin het hard werken, vallen en opstaan centraal staan, met als achtergrond een dynamische stad waar je niets voor niets krijgt. Bekijk de video onderaan deze mail.


De videoclip werd opgenomen op het dak van het Rotterdamse museum Het Nieuwe Instituut. In het kader van de Rotterdamse Dakendagen kreeg het museum een knalroze dakterras, vanaf waar een groot deel van de skyline te zien is. De video werd gefilmd door Rutger van der Zwaag van Silvermotion Pictures.


Eerder deze zomer bracht de band al het nummer Flip a Coin (Overthinking) uit, het eerste nieuwe materiaal van de band sinds hun debuut-EP ‘Look Alive’ (2020). In januari 2022 dook de band met producer Stijn Donders van Raiko Records de studio in, waar een aantal singles werden opgenomen. Voor de grootse feeling van de nieuwe nummers werd de hulp ingeschakeld van Tom Prendergast van Bury Tomorrow, die de tracks naar een episch level trok.

Comments


bottom of page