top of page

RAWreport | Venues In RAW: Dynamo

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.

Einhoven is en blijft een van mijn favoriete steden in Nederland. Concertzaal Dynamo zit daar natuurlijk voor een deel tussen! De eerste keer dat ik Dynamo bezocht, is nog niet eens zo lang geleden. Ik zakte af naar Nederland voor Mildtfest in de zomer van 2016. Mijn pop punk hartje kon daar namelijk voluit genieten van een line up met onder andere As It Is en ROAM. Net zoals dat het geval was bij de Kavka, was het liefde op het eerste zicht bij de Dynamo. Aangezien Mildtfest een kleinschalig indoor festival is, maakte ik ook meteen kennis met beide zalen: de mainstage en de basement. Sindsdien ben ik nog 11 keer teruggekeerd naar deze toplocatie (naast de Dynamo ligt namelijk Happy Italy, een goedkoop restaurantje waar ik standaard een pizza of pasta ga verorberen voor de show). In 2019 ging ik nogmaals naar Mildtfest maar tussendoor zag ik er ook onder andere Beartooth, The Amity Affliction, Waterparks en Movements aan het werk. Ik had er trouwens ook mijn eerst interview met een bandlid ooit (Foley van As It Is), waardoor deze zaal zéker een plaatsje in mijn hart wist te veroveren.


Zoals ik hierboven reeds aanhaalde, bestaat de Dynamo uit twee zalen. De mainstage maakt plaats voor zo'n 550 bezoekers. Voor intiemere concerten is de Basement dan weer thé place to be. Met 150 mensen wordt het gegarandeerd een gezellig avondje. Dynamo is echter zoveel meer dan enkel deze twee concertzalen. Er zijn nog een hoop ruimtes beschikbaar om jongeren een creatieve ruimte aan te bieden. Zo zijn er repetitiezalen en ook verschillende ruimtes die voor allerlei doeleinden kunnen worden aangewend. Gezien de Dynamo midden in het centrum van Eindhoven ligt, is het de perfecte locatie voor jong en oud. Als je er nog niet geweest bent, stel ik stel voor dat je eens een concertje meepikt als je kans krijgt!


Praktische info

  • locatie: centrum Eindhoven, Nederland

  • capaciteit: Mainstage: zittend 180 / staand 550 Basement: zittend 60 / staand 150

  • agenda

  • nieuws


Girls Girls Girls (Basement) © Kealey Oosterom
Hotmilk (Basement) © Kealey Oosterom
Evil Invaders (Mainstage) © Emily Parry
Evil Invaders (Mainstage) © Emily Parry


Comments


bottom of page