top of page

RAWreport | Venues In RAW: Kavka

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


Foto: Fien Engels

Ik weet nog goed de eerste keer dat ik voet zette in de Kavka. Op 9 februari 2015 trok ik naar het centrum van Antwerpen om er As It Is samen met Trash Boat en Trophy Eyes te zien. Ik was meteen verkocht door de charmes van het klein, gezellig zaaltje. Het is sinds die avond dan ook mijn favoriete plaats om artiesten live te gaan bewonderen. Ik zag er intussen een hoop van mijn favoriete bands, waaronder ROAM (3x), Stand Atantic (3x), State Champs, The Wonder Years, Mayday Parade, Boston Manor en nog veel meer. Het moet niet verbazen dat Kavka een plaats is waar kleinere bands een podium vinden, en gelukkig voor mij vinden een hoop poppunk bands hun weg naar de Oudaan. Met een capaciteit van slechts 350 mensen is een uitverkochte kavka altijd een dik feestje!


Kavka is véél meer dan enkel een concertzaal, het is een plek om jongeren en hun initiatieven een platform te geven, en dat al sinds 2004. Naast de twee concertzalen waar ze over beschikken, zijn er ook repetitieruimtes, dans- en expozalen en vergaderruimtes. De Kavka Oudaan, gelegen in het centrum van Antwerpen, is een gezellig klein zaaltje zonder barrière, waar ook een aparte ruimte is voorzien met een bar en plaats voor het verkopen van merchandise. Een klein zaaltje heeft zijn charme, maar er is natuurlijk geen balkon of iets dergelijks, waardoor het zicht achterin niet altijd even goed is. De tweede zaal kwam er enkele jaren later en kreeg de naam Kavka Zappa, gelegen op het Kiel te Antwerpen. Ook dit is een heel leuke zaal, met barrière, die plaats maakt voor zo'n 1000 personen.Praktische info

  • locatie: Antwerpen, op de Oudaan en op de Kiel. Beide zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (trein en tram/bus).

  • capaciteit: 350 in Kavka Oudaan en 1000 in Kavka Zappa

  • agenda

  • blog


Foto's

Boston Manor © Fien Engels
Mountains to Move © Fien Engels
Boston Manor © Fien Engels


Comments


bottom of page