top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Wim's Muziekkelder


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!


Wim Vriezen | © Lonneke Prins

Ik vroeg me af hoe vaak het Nederlandse stadje Doetinchem al ter sprake was gekomen in artikelen op deze site. Een snelle zoekterm bracht de uitkomst: 0 resultaten. Daar komt nu verandering in. In deze reeks over record stores komt er namelijk een aan de beurt uit Doetinchem. En wat voor een! Wim’s Muziekkelder is een begrip in Doetinchem en wijde omstreken! Bovendien is dit stuk het debuut van BIR’s nieuwste fotograaf: Lonneke Prins.


© Lonneke Prins

Wim's Muziekkelder in Doetinchem bestaat sinds 13 december 2013 en behaalde maar liefst twee keer op rij de titel Vinylzaak van het jaar, zowel in 2014 als in 2015, een verkiezing die wordt georganiseerd door www.lpvinyl.nl, een grote, uitgebreide site over releases van vinyl en alles daar omheen. In 2019 werd Wim's Muziekkelder overigens tweede.


© Lonneke Prins

Wim was 55 jaar toen hij in 2013, werkeloos geworden, besloot om van zijn werk zijn hobby te maken. Een flinke gok, maar een goede. In een kelder in de binnenstad van Doetinchem begon hij zijn winkel en vanaf de eerste dag was het een succes.

Doetinchem is een van de voornaamste steden in de Achterhoek, een streek die bovengemiddeld veel hardrock- en metalliefhebbers kent. Zij weten allemaal Wim's Muziekkelder te vinden, met zijn uitgebreide metalaanbod, naast een uitgebreid algemeen aanbod in zwarte schijven. Ook de liefhebbers van de Achterhoekse rockband Normaal weten waar Wims winkel is, trouwens. Wim: "Er gaat geen dag voorbij dat ik hier niet iets van Normaal verkoop."


© Lonneke Prins

De winkel staat inmiddels ook bekend om zijn wekelijkse in-store optredens door regionale, landelijke en veel buitenlandse acts. Bijna alle in-stores worden gefilmd door huisfilmer Paul van Druten. De in-store optredens liggen vanaf 8 maart jl. helaas stil wegens de coronamaatregelen, maar in de maanden juni t/m augustus organiseert Wim op privé-locaties 'open air' optredens.


Wim staat bekend en wordt geprezen om zijn kennis op muziekgebied. Dat heeft hem de bijnaam Wimkler Prins, naar de beroemde encyclopedie, opgeleverd.


Praktische info

  • locatie: Wim's Muziekkelder Korte Heezenstraat 5-a 7001 BN Doetinchem Mobiel: (06) 4384 6055

  • website

  • events


© Lonneke Prins
© Lonneke Prins
© Lonneke Prins
© Lonneke Prins

Comments


bottom of page