top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Vinyl Grove


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Ramesh Soekhoe

Op 1 mei 2020 “vierde” Vinyl Grove in Den Haag het 10-jarig bestaan. Begonnen tijdens het diepte punt van de economische crisis waren er niet veel mensen die meer dan 6 maanden gaven voor de zaak. Nu, 10 jaar later, verteld eigenaar Ramesh met trots over zijn platenzaak!

Tijdens mijn gesprek met Ramesh wordt het voor mij duidelijk dat Vinyl Grove echt zijn kindje is. Dat door de corona uitbraak (“Begin er maar niet over”) het 10-jarig bestaan niet gevierd kan worden doet hem best wel een beetje pijn. “Dan maar met het 11-jarig bestaan” zegt Ramesh met een zucht.Over de jaren zijn er niet echt grote hoogte en dieptepunten geweest, verteld Ramesh. De zaak is een keer verhuisd omdat de oude locatie (100 meter verder op in de straat) te klein werd. Er zijn feestjes geweest, een lekkage, soms stond er livemuziek, de vaste klanten die op de zaterdag middag lekker blijven hangen, maar eigenlijk is Vinyl Grove door de jaren heen gewoon lekker Vinyl Grove gebleven.

Ramesh zorgt er met grote passie voor dat zijn zaak niet de standaard platenzaak is. Hij onderscheidt zich vooral met een persoonlijk praatje, goede service, zijn kennis van platenspelers en de muziekindustrie (waar hij zijn hele leven al in werkt) en het in huis hebben van de niet standaard platen.Natuurlijk zijn de klassiekers en de populaire platen aanwezig. Mocht je een leuk kerstcadeau voor je tiener zoeken? Dan heeft Ramesh rond de feestdagen ook de echt wel de populaire artiesten in huis maar het is vooral de grote collectie metal platen (Stoner, heavy metal, prog rock, etc) en de kast vol met hele speciale wereldmuziek (o.a. bijzondere Afrikaanse muziek) wat Vinyl Grove zo speciaal maakt.

Vinyl Grove, heeft een plaat van de maand. Elke maand wordt er een plaat uitgekozen door Ramesh die zo goed is dat het een plekje in de “spotlights” verdiend. Er zijn vaste klanten die dan ook elke maand speciaal voor die selectie terugkomen. “Dus het moet ook wel echt een goede plaat zijn. Ik kan niet zomaar iets uitzoeken” verteld Ramesh.Je kan bij Vinyl Grove ook terecht voor advies over platenspeler, onderdelen, of onderhoud van de naald. Zelf geeft Ramesh toe best wel een obsessie te hebben met goed klinkende muziek, dus de apparatuur moet technisch ook goed in elkaar zitten. En daar adviseert hij zijn klanten graag over.

Vinyl Grove is niet te vinden op evenementen of beurzen. Je zal dus echt het tripje naar het centrum van Den Haag moeten maken. Al is dat niet zo moeilijk als het klinkt. Vanaf het Centraal station ben je er met 15 minuten lopen, maar nog makkelijker is dat tramhalte “Grote Markt” en parkeergarage “Grote Markt” die op 2 minuten lopen zitten.


Praktische info

  • locatie: Boekhorststraat 10, 2512 CR Den Haag

  • website


Foto's en tekst: Marielle Groot Obbink

Comments


bottom of page