top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Velvet Eindhoven


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Remco Moonen-Emmerink

Tijdens een mooie wandeling door het vernieuwde Strijp-S in Eindhoven is er niets mooier dan een tussenstop te houden bij VelvetMusic. Deze mooie shop gelegen in een van de oude fabriekspanden van Phillips past met zijn inrichting geheel bij deze industriële stijl. Al te veel woorden gaan we er niet aan besteden aangezien ze eind juni deze winkel gaan verhuizen naar de Edisonstraat een eindje verderop.


De planning is dat ze op deze locatie begin juli hun eigen shop gaan openen. Op de huidige locatie moeten ze een groot pand delen met verschillende kleine leuke winkels waardoor ze vast zitten aan vastgestelde openingstijden. Nu ze volgende maand in hun eigen pand zitten hebben ze hier zelf meer zeg in. De nieuwe winkel zal een aantal m2 groter zijn waardoor de opstelling een stuk overzichtelijker zal worden. Hoewel er nu ook nog veel bordspellen en gadgets te vinden zijn zal er straks puur gericht worden op muziek. Cd's en vooral lp's is waar het om gaat draaien.


In 1990 is de eerste winkel geopend in Leiden en momenteel zitten ze op 14 winkels in heel Nederland. Ondanks dat ze onder 1 naam vallen heeft elke winkel toch zijn eigen aanpak. Het grote voordeel dat ze hebben is dat ze afspraken kunnen maken i.v.m. het inkopen van een groter aantal cd`s en lp`s. Ook kunnen ze hierdoor beter het milieu steunen door maismeel tasjes te gebruiken die dus beter afbreekbaar zijn dan de plastic wegwerp tasjes.

Bij binnenkomst staat de vrolijke eigenaar Remco Moonen-Emmerink achter de balie. Nadat hij hier vier jaar geleden zijn winkel heeft opgebouwd staat hij met veel plezier te wachten op de sleutel van zijn nieuwe locatie. Tijdens het gesprek komen er vele bezoekers binnen die dit gesprek opvangen en dan ook graag willen horen wat er verder gaat gebeuren. Het is al snel duidelijk dat hij een flink aantal vaste klanten heeft. Je ziet dat Remco veel plezier heeft in zijn vak op de manier waarop hij elke klant helpt met hun vragen en ook graag een praatje houdt met hun.
Praktische infoComments


bottom of page