top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Veals & Geeks


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Max & Bart

Net om de hoek van 72 Records wip ik een tweede zaak binnen die gerund wordt door, niet één maar liefst drie (!), jonge muziekliefhebbers. Stan begon met de zaak in 2008 en later kwamen daar nog Max en Bart bij. Waarom een platenzaak? Wel, Stan beschikte over een enorme collectie platen, werkte eerder in een rs in Namur maar kwam zonder werk te zitten. Meer hoeft dat niet te zijn.Veals & Geeks is een open en overzichtelijke winkel met een ruim aanbod aan vooral vinyl. Daarnaast vindt je er ook wat cd's en games.

Specialisatie? Absoluut! De selectie psych en prog uit alle uithoeken van de wereld is enorm. De jaren '60 en '70 zijn ruim vertegenwoordigd en nog eens onderverdeeld in platen uit alle vier uithoeken van de wereld: van Japanse experimentele muziek over Italiaanse horror soundtracks tot Zuid-Amerikaanse rariteiten en voodoo soul uit New Orleans. Probeer dit maar eens elders te vinden, van uniek gesproken.


Veals & Geeks runt ook een label dat zowel oud werk (Jean-Bernard De Libreville and Vincent Cahay) als nieuw materiaal (de originele versie van King Gizzard’s Polygondwanaland) verdeelt.De naam? Wanneer je de specialisatie bekijkt, dan zal de term 'geeks' wel duidelijk zijn, maar of 'veals' nu verwijst naar het (zachte) kalfsvlees of het al even (zachte) vrouwelijke geslachtsorgaan is mij nog een raadsel. Een weetje tot slot. Onder de klanten bevinden zich bekende namen als Robert Plant, Lenny Kaye, Madlib, Thurston Moore, Afrika Bambaataa,.. maar ook Chef Dirk Myny van het Brusselse toprestaurant Brigittines koopt er zijn platen en cd's.Praktische info

  • locatie: Lievevrouwbroerstraat 8A, 1000 Brussel

  • facebookGekocht: Slayer, Show No Mercy


#rawreports #recordstoresinraw #recordstores #platenzaak #johnvandemergel #vealsandgeeks #brussel

bottom of page