top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Space Fuzz


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Francis Ruys

Space Fuzz in Diest werd - als fysieke winkel - een viertal jaar geleden opgestart door de sympathieke en gedreven Francis Ruys. Het was een droom die uitkwam na drie jaar een webshop, gespecialiseerd in stoner/doom/psych/space/prog/metal en kraut, te hebben gerund.


Het viel onze fotograaf Wim op dat de eigenaar van deze uiterst gezellige shop graag zijn passie deelt: na een dik uur te hebben gepraat over muziek, vergat hij gelukkig niet zijn camera boven te halen om nog snel wat shots te maken. Het leven van een fotograaf bij BIR kan hard zijn.Francis heeft zijn specialiteit, maar eigenlijk kan je bij hem tegenwoordig voor alle muziek terecht die buiten de lijntjes kleurt en die je bijna nergens anders zal vinden. Ondertussen is het basisaanbod uitgebreid met dub, soundtracks, garagerock, world, punk, wave, hiphop, etc. Een 'bekke vanalles' dus.

We spreken dan wel vooral tweedehands én héél veel collectors items..


Dat Francis zelf een verwoed verzamelaar is, spreekt voor zich. Hij is reeds sinds 1976 muziekfreak. Bowie gaf de aanzet en die is tot op de dag van vandaag nog altijd zijn nummer 1… naast honderd anderen.


Space Fuzz is trouwens de organisator van de jaarlijkse Valentijn Platenbeurs in Diest. Het gaat ondertussen reeds om de zevende editie en is meteen de grootste platenbeurs van het Hageland.


Wanneer we vragen naar de unieke service klinkt het antwoord kordaat: het enorme aanbod aan stoner, doom, psych, spacerock!


Praktische info

  • locatie: Koning Albertstraat 72a, 3290 Diest

  • facebookFoto's: Wim Wilms | Tekst: John Van de Mergel


Comments


bottom of page