top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Ray Elpee, Eindhoven


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Ray Derkzen

Net buiten het centrum van Eindhoven ligt Ray Elpee, een van de verborgen schatten van Eindhoven. Klein maar fijn is bij deze shop echt van toepassing. de onder verdieping van een woonhuis die al jaren dient als winkel is nu het onderkomen dan rijen lp`s en een aantal cd`s, nieuwe maar vooral tweedehandse. Alle genres zijn hier wel te vinden maar het mooiste is natuurlijk het vak “Eindhovens”. Hoewel het niet de meest voor de hand liggende plek is voor een muziekwinkel waren er constant klanten binnen.


Eigenaar Ray Derkzen is een echte muziek fan die al sinds zijn 17e in de muziek zit. Hij is begonnen bij POPEI en de Effenaar als licht- en geluidsman en was 10 jaar lang de programmeur voor Cafe Altstadt. In 2001 startte hij zijn platenzaak en sinds 10 jaar is hij fulltime in de shop bezig. De winkel is van dinsdag t/m zaterdag geopend en met veel plezier verwelkomen Ray en zijn trouwe viervoeter je in zijn winkel.Praktische info


Comments


bottom of page