top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Popcorn Music


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!


Mario Margodt

Op 1 mei 2016 nam Mario Mangodt de fakkel over van Rik Vannevel en doopte (de laatste) Billboard om tot Popcorn Music. Mario runde zijn zaak tot dan aan de Hoogleedsesteenweg, maar kon niet weerstaan aan de mooie opportuniteit naar het Stationsplein te trekken. Het ging meteen om een hele verhuis van cd's, lp's, games, muziekinstrumenten en HiFi materiaal.


Dit jaar mochten Mario en zijn Popcorn Music 26 kaarsjes uitblazen en verderschrijven aan hun mooie verhaal.Het pand vlak aan het station van Roeselare boodt namelijk bijkomende mogelijkheden en zo startte Mario in 2017 met de concert-/feestzaal Groovy's, waar diverse evenmementen kunnen plaatsvinden. De zaal met een capaciteit van 400 man is bovendien een 'box' binnenin het gebouw: enorm goed geïsoleerd om geluidsoverlast te vermijden.


Met de verhuis van de Kerstmakt in 2019 greep Mario een volgende opportuniteit aan. Samen met Marianne Regelbrugge opende hij Popcorn's Wood Bar, en gezellige pop-op winterbar die nadien omgevormd werd tot een volwaardig café. Dat 'cratedigging' dorstig maakt, weten we allemaal en daarop is er mooi ingespeeld.Popcorn Music is een erg gezellige winkel die een beetje een 'brocante' sfeer uitstraalt. Ondanks het erg ruime aanbod heb je niet de indruk in een kille opslagruimte rond te lopen, maar kan je rustig doorheen diverse hoekjes snuffelen om dan je tocht af te sluiten met een drankje. Of na een verdiende break verder aan de slag te gaan.


Praktische info

  • locatie: Stationsplein 17, 8800 Roeselare

  • website


Foto's: Sander NaertComments


bottom of page