top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Plato


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Vinyl, Cd's, DVD's, Turntables, Magazines, Books, Graphic Novels, Tickets, Live-stage, Earplugs & Headphones (UrbanEars), 2eHand Cd's & Vinyl...you name it, we got it...

Onze fotograaf bracht een bezoekje aan Plato Utrecht op een tropisch warme middag. Eigenaar Willem noemt het een rustige dag. Toch zijn er bijna continu klanten in de winkel, zij het om snel een bestelling op te halen of om in de koelte van de airco rustig door alle bakken met platen te bladeren.


Plato is namelijk een ruime winkel met groot assortiment van cd's en vooral veel vinyl, zowel nieuw als tweedehands. Een begrip in Utrecht vanwege het aanbod en de instore optredens die er regelmatig plaatsvinden. Maar ook daarbuiten is Plato een begrip met bijkomende winkels in Apeldoorn, Deventer, Groningen, Leiden en Zwolle alsook een samenwerking met Concerto uit Amsterdam


Praktische info


Fotograaf Lisanne Lentink vroeg aanwezige klanten of ze even op de foto wilden met hun aankoop. Dat muziek (kopen) blij maakt, kan je van de gezichten in de onderstaande 9 portretten aflezen.


#rawreports #recordstoresinraw #recordstores #platenzaak #lisannelentinck #plato #utrecht

bottom of page