top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Plaatboef


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!


In het superleuke stukje Rotterdam genaamd Wilde Westen, op 10 minuten lopen van het Centraal Station en nog geen 500 meter lopen van metrohalte 'Eendrachtsplein' kan je Plaatboef vinden. De vrij chaotische zaak verdeelt het aanbod vinyl én cd's over maar liefst 3 verdiepen en staat dus garant voor uren grabbelplezier. Krijg je er dorst van, dan stap je even buiten en geniet je van de alternatieve buurt vol cafeetjes, kledingzaken en andere muziekwinkels.Plaatboef biedt een erg ruim scala aan muziek, verdeeld per etage. De jazzliefhebber stormt meteen naar boven. Op de andere verdiepen kan je dan weer terecht voor het aanbod pop, hiphop, reggae, metal, punk, etc etc etc. Of zoals de sympathieke medewerkers het zeggen: "We zijn niet echt in iets gespecialiseerd, maar hebben vooral héél véél in verschillende genres.


Vanzelfsprekend mag ook het aanbod aan tweedehandsplaten en cd's niet ontbreken en daar hebben ze er vooral...véél van. Ook nog een uitverkoopsectie, dvd's, collectors items en allerlei hebbedingetjes.Nog goed om weten is dat Plaatboef het ticket voorverkooppunt is voor de gekende club Rotown.

Je vindt bovendien nog een Plaatboef in Utrecht.


Praktische info

  • locatie: Nieuwe Binnenweg 81a 3014 GE Rotterdam (in de wijk Nieuwe Westen)

  • facebook
Foto's: Marielle Groot Obbinck | Tekst: John Van de Mergel


Comments


bottom of page