top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Pick Up


Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Fonny Jans

Fonny Jans is geen onbekende bij muziekminnend Limburg. Ooit security op festivals runt hij sinds 1994 Pick Up. In een recent verleden was hij ook nog medebestuurder bij Minimal Maximal, een label dat gespecialiseerd is in het heruitbrengen van ouder werk op vinyl. Een meer recent voorbeeld hiervan: de eerste EP van Whispering Sons uit 2016.Bij Pick Up kan je héél wat genres terugvinden, maar de focus van Fonny ligt vanzelfsprekend bij zijn eigen voorkeuren, waaronder vooral new wave, postpunk en electronica uit de jaren '80.


Naast een ruim aanbod aan cd's en vinyl kan je bij Pick Up terecht voor een selectie casettes, boeken, films en merchandise.


Fonny kan je terugvinden op héél wat platenbeurzen in de regio. Tevens organiseert hij diverse instores: kijk en luister naar Whispering Sons (2016).


Praktische info

  • locatie: Beringersteenweg 3, 3550 Heusden-Zolder

  • facebookFoto's: Wim Wilms | Tekst: John Van de Mergel


Comments


bottom of page